1. BUNDESLIGA - 33. KOLO

06.05.2006, 18:00, aktualizováno 07.05.2006, 18:46
Aktuality
Bayern slaví dvacátý titul ve své historii. Obhájcům by sice samotná remíza na půdě Kaiserslauternu nestačila, ale Hamburk prohrál na Hertě. V posledním kole ještě půjde o druhé místo - Brémy rozstřílely Kolín a na HSV ztrácejí jen bod. Stuttgart zdolal Wolfsburg, Mohuč si poradila se Schalke. V Dortmundu, Mönchengladbachu a Leverkusenu se zrodily remízy.

Bayernu se jako prvnímu týmu v historii podařilo obhájit double. Minulý týden ve finále poháru porazil 1:0 Frankfurt, titul si zajistil v Kaiserslauternu. V první půli byli nebezpečnější domácí, kteří se také ujali vedení. V 35. minutě obral Halfar o míč Ballacka, Beda nastartoval Altintopa, který si míč pokryl proti Demichelisovi a se štěstím překonal lehkým lobem Kahna. Za chvíli mohl Lautern přiblížit záchraně Schönheim, po rohu Skely však trefil jen břevno. Po přestávce už Bayern ovládal hru a vyrovnání bylo otázkou času. Postaral se o něj mladík Ottl, když do sítě dorazil roh prodloužený Ballackem. Bayernu by pouhý bod nestačil, ale jelikož Hamburk v Berlíně, mohly naplno vypuknout oslavy bavorského klubu.

Hamburk měl na Hertě skvělý nástup. V desáté minutě zahrával Trochowski přímý kop z poměrně značné vzdálenosti, jenže Fiedlerovi se rozestoupila zeď a na míč nedosáhl. Už za pět minut bylo vyrovnáno, když se napodruhé prosadil Neuendeorf. Vyrovnání mohl zabránit Mahdavikia, ale jeho hlavička od země zamířila do sítě. Ještě jednou se hosté ujali vedení. V 19. minutě zaváhal Gilberto, jeho zpětnou přihrávku vystihl Lauth a bez problémů překonal Fiedlera. Vyprodaný Olympijský stadion se ani chvilku nenudil, pořád se bylo na co dívat. Barbarez trefil zdálky břevno, dorážku Aíltona fantasticky pokryl Fiedler. Také domácí nastřelili konstrukci branky – Pantelič nasměroval hlavou centr Friedricha do tyče. Kromě toho se dvakrát do velké šance dostával Marcelinho, ale neuspěl. Krátce po změně stran měl opět smůlu Barbarez. Roh Trochowskiho prodloužil Reinhardt, ale Barbarez z bezprostřední blízkosti opět trefil břevno. A tak Hertha znovu vyrovnala. Marcelinho kopl standardku a perfektní hlavičku předvedl Madlung. O chvíli později se nesmyslně zachoval Neuendorf. Vrhl se neohroženě do vápna, jenže upadl tak okatě, že každému bylo jasné, že filmuje. Nezaváhal ani rozhodčí a po druhé žluté kartě ho vykázal ze hřiště. Oslabení o jednoho hráče jakoby pomohlo Hertě, která pozorně bránila a dvěma góly rozhodla. V 69. minutě si na Marcelinhovu standardku naběhl nekrytý Niko Kovač a hlavou zavěsil. Čtvrtý gól přidali domácí po hezké akci za šest minut. Gilberto předal míč Marcelinhovi, který doběhl až k vápnu, vrátil míč Gilbertovi, jehož nepovedenou střelu vyrazil Kirschstein jen k Panteličovi a ten střílel do prázdné brány.

Šest branek bylo k vidění též v Brémách a všechny v síti Kolína. Domácí začali zostra a v první desetiminutovce měli slibné příležitosti Jensen a Klose. Za Kolín odpověděl Podolski, který se probíjel před Wieseho, ale brankář jeho pokus vyrazil. Branka padla až ve 12. minutě. Klose krásně obehrál u lajny Lella a jeho centr uklidil skluzem pod víko Borowski. Hosté málem gólově kontrovali rychlým brejkem, Streller však Podolskiho přihrávku netrefil dobře. Hráčům Werderu se v koncovce vedlo lépe. Klose využil chyby jednoho z obránců a napálil pohotově odražený míč ho horního růžku, o pár minut později vyzval ke gólové hlavičce Borowskiho. Kolín si znovu vytvořil další šance, ale Cullman trefil hlavou tyč a Helmes mířil těsně vedle. Po přestávce pokračovali domácí ve vysokém tempu. Roh Jensena prodloužil Fahrenhorst na u tyče stojícího Klasniče a bylo to o čtyři góly. Poté Klose přestřelil prázdnou bránu, pátý gól přidal až Klasnič. Po nádherné akci s Jensenem, který mu připravil palebnou pozici patičkou zamířil v 69. minutě naprosto přesně. Druhého gólu v zápase se po Borowskim a Klasničovi dočkal i Klose. V 75. minutě ho sice Sienkiewicz vytlačil až k čáře, jenže Klose se nadechl k dalšímu ataku, udělal kličku na střed a překvapil Badeho.

Překrásný halfvolej Mnariho přinesl Norimberku vedení v 36. minutě. Domácí Bayer byl do té doby o něco lepší, přesto vyrovnal až ve druhém poločase. V 49. minutě se prosadil Berbatov, když se ve vápně dobře zorientoval po zblokované hlavičce Juana. Zápas už se blížil k poklidnému závěru, pak však přišla divoká devadesátá minuta. Mnari fauloval Voronina a Berbatov z penalty strhl vedení na stranu Bayeru, v posledních vteřinách vyrovnal Kiessling, který pohotovou střelou z dálky využil přihrávky Banoviče.

V Dortmundu se loučili s Janem Kollerem. Před zápasem s Frankfurtem dostal kytici, zamával fanouškům a posadil se na lavičku. V prvním poločase viděl Smolarkovu spálenou tutovku, do druhé půle už aktivně zasáhl. Do vedení však šli hosté. V 53. minutě odvrátil Metzelder míč jen Chaovi, který z dálky napřáhl a překonal Gentenaara fantastickou střelou. Na vyrovnání se podílel Koller. Chvíli před koncem českou uličkou udělal prostor Gambinovi a body se po zásluze dělily.

Gladbach proti Hannoveru brzy prohrával, když se po přímém kopu hlavičkou prosadil Mertesacker. Domácí dokázali zápas otočit na přelomu sedmé a osmé desetiminutovky. V 78. minutě Jansen napodruhé střelou přes hlavu vyrovnal, za šest minut připravil palebnou pozici Rafael a Sonck mířil přesně k tyči. Na tři body to však nakonec nestačilo. Minutu před koncem se k odraženému míči dostal Vinicius a nádherně ho poslal do levého horního rohu.

Schalke už v Mohuči o nic nešlo, asi i proto hosté téměř nic nepředvedli. V dresu domácích od začátku hýřila aktivitou dvojice Zidan, Auer. První nahrával a druhý střílel. V první šancí ještě Auer promáchl, ale podruhé už si s Rostem poradil. Další dobrou příležitost měl i Zidan, až z brankové čáry jeho pokus odvrátil Bordon. Schalke po většinu zápasu nehrálo dobře, nejblíž gólu měl Varela, který hlavičkoval zblízka těsně vedle.

Wolfsburg bojuje o záchranu, ve Stuttgartu udržení přiblížil v páté minutě Menseguez, když přesprintoval Delpierra a obstřelil brankáře Hildebranda. Domácím pomohl Hristov, který hrál ve vápně rukou. Nařízenou penaltu s přehledem proměnil Ljuboja. Ve druhé půli měli dobré šance hostující Klimowicz a Quiroga, skóroval však Stuttgart. V 71. minutě našel Magnin úplně volného Gentnera, který z voleje prostřelil Jentzsche.

V Bielefeldu patřila první půle debutujícímu Dannebergovi, který několikrát vystrašil brankáře Kocha. Neprosadil se však ani on, ani do břevna hlavičkující Westermann. Hosté z Duisburgu byli vyrovnaným soupeřem a ve druhé půli se dokázali gólově prosadit. V 60. minutě Ahn zpracoval přihrávku Tararacheho, udělal kličku do středu a za mířil k tyči. V závěrečné desetiminutovce pak Caligiuri přetlačil Raua a vzápětí i prostřelil gólmana.

Tabulka:
1. Bayern Mnichov33228364:2974
2. Hamburger SV33215752:2868
3. Werder Brémy33207677:3667
4. Schalke 04331513544:2958
5. Bayer Leverkusen331491062:4751
6. Hertha Berlín331212951:4648
7. Borussia Dortmund3311121042:3945
8. VfB Stuttgart33916835:3643
9. 1. FC Norimberk331181447:5041
10. B. Mönchengladbach339121240:5039
11. FSV Mainz 05339101446:4737
12. Hannover 96337161041:4537
13. Arminia Bielefeld331071630:4337
14. Eintracht Frankfurt33991542:4936
15. VfL Wolfsburg337121431:5333
16. 1. FC Kaiserslautern33881745:6932
17. 1. FC Köln33691845:6927
18. MSV Duisburg335111734:6326


Příští kolo
17.05.2008
Borussia Dortmund - VfL Wolfsburg
Hamburger SV - Karlsruher SC
VfL Bochum - Hansa Rostock
1. FC Norimberk - Schalke 04
Eintracht Frankfurt - MSV Duisburg
Bayer Leverkusen - Werder Brémy
Bayern Mnichov - Hertha Berlín
VfB Stuttgart - Arminia Bielefeld
Hannover 96 - Energie Cottbus



Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (9)

Přidat komentář
Radin

VfL Wolfsburg - 1. FC Kaiserslautern.Přímej zápas o sestup,to bude hustý:-D

Reagovat
Shevchenko

hustý spíž bude přímý zápas o LM: Hamburk - Werder

Reagovat
smazaný uživatel

Ja by som radsej pozrel ten zapas o zostup..

Ked muzstvom hory pod zadkom tak to je teda riadny futbal..

Reagovat
smazaný uživatel

a jak to tipujete? VfLW-FCK 2

HSV-Werder 2

myslim ze si to Lautern zaslouzi vic..

a videli ste nekdo ten zapas HSV s Herthou? neco strasnyho, skvele rozehranej zapas stratili zbytecnejma chybama v obrane (obrana jim totalne horela..) a z toho Lauth jeste nedal 100% sanci(trefil Fiedlera do hlavy pred odkrytou branou) a par sanci navic nedali ty ostatni.. nevim jestli si tu Lm zaslouzej vic nez Werder..

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych tadši koukal taky na ten sestupovej deathmatch. Bude to hodně zajímavý - Lautern musí vyhrát a věřim že to dokáže, moc to Ďáblům přeju.

No a HSV - Brémy vypadá taky zajímavě, ale skoro o nic nejde, ten poraženej projde předkolem ale podle logiky letošní sezóny to vidim pro HSV.

VfL-FCK 2

HSV-Wer 0

Reagovat
smazaný uživatel

Minule když jsem zkoušel trefit mistra, hrubě jsem se seknul a šašci z Bayernu slavili, takže nebudu volit tentokrát ani trochu srdcem Myslim, že vyhrají wolfsburg a Brémy.

Reagovat
smazaný uživatel

tak nam odchazi do Bayernu, pro Bayern velka posila, jen se bojim, jestli se prosadi, mozna bude hostovat jeste v Koline...

Reagovat
smazaný uživatel

on určite hosťovať nebude, ale výmenou budú z Bayernu hosťovať iní , toto dohodli už dávno..

Reagovat
smazaný uživatel

Sice nejsem zrovna nejšťastnější, že se Poldi vydává směr Bayern, ale je to lepší, než aby vyhníval v 2. BL. Mnohem radši bych ho viděl v HSV, nebo v Brémách...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele