1. BUNDESLIGA - 31. KOLO

22.04.2006, 17:31, aktualizováno 24.04.2006, 00:52
Aktuality
Týmy z čela tabulky ztrácely - Bayern remizoval v Mainzu, Hamburk doma nestačil na Leverkusen, třetí Brémy hrály bez branek se čtvrtým Schalke. V boji o záchranu slaví veledůležité vítězství Lautern nad Hannoverem a Kolín proti Duisburgu. Tři body však získaly i týmy Frankfurtu a Wolfsburgu, které uspěly ve Stuttgartu resp. Bielefeldu. Dortmund porazil Norimberk a Gladbach remizoval s Herthou.

Hamburští hlásali, že pokud ve zbytku ligy čtyřikrát zvítězí, titul bude jejich. Jenže hned o první překážku zakopli – AOL Arenu vyloupil Bayer Leverkusen. Nic naplat nebyl domácím soustavný tlak, hosté byli produktivnější. Od prvních minut se Hamburk do soupeře zakousl a první nebezpečí pro Butta znamenal Trochowskiho centr, který však Barzarez netečoval. Ještě hůř bylo brankářovi Bayeru za chvilku, když Barbarez uvolnil Aíltona, Brazilec běžel sám na Butta, ale zamířil jen do tyče. To hosté si v koncovce počínali lépe. V osmé minutě předvedli ve vápně moc hezkou kombinaci Rolfes, Barnetta a Berbatov, přičemž na konci akce stál znovu první jmenovaný a s přehledem zavěsil za Kirschsteinova záda. Hamburk dál bušil do soupeře, Aílton střílel z voleje těsně vedle, záhy ho skvěle vychytal Butt, neuspěl ani Lauth s dalším volejem. Až v závěru poločasu se znovu předvedl Bayern, tentokrát si Kirschstein poradil se dvěma pokusy Berbatova. Po změně stran se hrálo podle stejného scénáře. Střelu Barbareze vyrazil Butt, Atouba hlavičkoval jen doprostřed, Jarolím střílel vedle. A tak se ke slovu dostali hosté. Schneider přenesl hru na Freiera, ten zpracoval míč, na zem položil Atoubu a vystřelil přesně k tyči. Bylo jasno, Hamburk nezvítězí. Alespoň kontaktní branku mohl zaznamenat Lauth, ale po Aíltonově přistrčení vysoko přestřelil.

Velké problémy se sestavou řešil proti Hertě kouč Gladbachu Köppel. Kvůli trestu nebo zranění chybělo domácím sedm hráčů základu, takže na hřiště se od začátku dostal například debutující dorostenec Fleßers. Brzkého vedení se Gladbach dočkal v desáté minutě, když si přímý kop Neuvilla srazil do vlastní brány Chahed. Domácí se však neradovali dlouho. Už za šest minut postupoval s míčem Bastürk, vystřelil a Ze Antonio jeho pokus tečoval mimo dosah Kellera. V dalším průběhu zápasu se střídaly šance na obou stranách. Za domácí byl blízko gólu Fleßers, za Hertu odpověděl Pantelič a Marcelinho. Na góly se čekalo až do poslední desetiminutovky. V 83. minutě po rohu nakrátko nacentroval Kluge na zadní tyč, kam si naběhl Broich a skluzem dopravil míč do sítě. Už za tři minuty však bylo srovnáno. Roh zahrával Marcelinho a nejvýš vyskočil Niko Kovač.

Místo nachlazeného Tomáše Rosického nastoupil v dresu Dortmundu proti Norimberku mladík Sahin. Domácí začali lépe a Odonkor byl u dvou příležitostí. Poprvé našel Amoaha, kterého vychytal Schäfer, podruhé zkoušel štěstí sám, také neúspěšně. V 18. minutě už hosté inkasovali. Dede poslal překrásný balon Kringemu, Schäfer netakticky vyběhl a Kringe stačil jedním dotykem brankáře přelobovat. Norimberk vyrovnal za jedenáct minut, když se po rohu Cantaluppiho hlavičkou prosadil Marek Nikl. Ve druhé půli neproměnil dvě dobré šance Amoah, po katastrofální nahrávce Cantaluppiho běžel Smolarek dokonce sám na Schäfera, ale ani on branku nedal. Až v 76. minutě se domácí znovu prosadili. Po přímém kopu Sahina v klubku hráčů změnil dráhu míče Kringe. Hosté už se nedostali do hry, Dortmund hru s přehledem držel daleko od vlastního vápna. O jediné vzrušení se už postaral jen domácí obránce Wörns, který dal mimo pozornost rozhodčího Kiesslingovi loktem do obličeje, akže ho nejspíš čeká trest od disciplinární komise, jako po minulém kole Ismaela z Bayernu.

Ve Stuttgartu našla cestu ne stadion nejvyšší návštěva v sezóně, dokonce bylo vyprodáno, ale domácí se proti Frankfurtu příliš nevytáhli. V první půli jen hlavičkoval Meissner těsně vedle a Ljuboja z dálky mířil podobně. Za hosty dvakrát pílil nebezpečný Amanatidis. Hned po přestávce měl Stuttgart největší příležitost. Cacau si při rohu zaběhl na zadní tyč, ale mířil jen do břevna. A když se neujal ani přímý kop Ljuboji, udeřili hosté. V 59. minutě Lexa s Ochsem obehráli u lajny domácí obránce a Lexa nacentroval přesně na hlavu Meiera. Pojistku přidal za čtyři minuty Amanatidis z penalty, nařízené za stupidní stáhnutí Reinhardta Delpierrem. Domácí se nezmohli na žádnou odpověď, jen Gomez střílel z blízka těsně vedle. Naopak Eintracht byl blízko zvýšení skóre. Dalekonosná rána Meiera líznula břevno a Amanatidis si sám před Hildebrandem ukopl balon.

Kolín začal proti Duisburgu odvážně a svého soupeře téměř nepustil za půlku. Za domácí střílel Matip z voleje nad a Podolskiho přímý kop branku taky těsně minul. Až v 37. minutě udržel Podolski míč proti čtyřem obráncům a našel volného Streita, který obstřelil brankáře Kocha. Hodně podobnou akci předvedla stejná dvojice i za tři minuty, ale Streita tentokrát vychytal gólman. Domácí dál aktivně útočili, odměnou jim byl druhý gól v 62. minutě. Streit poslal míč Podolskimu, jemu ještě stačil skočit pod nohy Koch, ale proti dorážejícímu Feulnerovi byl krátký. Navíc se hostující brankář při zákroku zranil a do branky musel Beuchert. Duisburg byl celý zápas hodně pasivní, jediným světlým momentem byla střela Ahanfoufa. Abdelazis Ahanfouf převzal před vápnem míč, v poklidu ho zpracoval, aby vyslal nenápadnou střelu, na kterou však Bade nedosáhl. Na vyrovnání ale hosté zdaleka neměli. Hned za minutu je zpražil po Halfarově centru úspěšně tečující Podolski. Domácí hvězda mohla přidat ještě jeden gól, ale samostatným nájezdem pohrdla.

Lautern potřeboval proti Hannoveru opět bodově zabrat a podařilo se. Dobrou šanci měli v úvodu hosté, po centru Tarnata a hlavičce Delury musel dobře zasáhnout Fromlowitz. Lautern dlouho nebyl příliš nebezpečný, jen Halfar hlavičkoval do Enkeho náruče a Engelhardtova střela skončila na tribuně. V 39. minutě však Halfar neohroženě prošel s míčem až k vápnu, vypálil a Jentzsch byl na jeho střelu krátký. Domácí si poté pořádně oddechli. Fromlowitz musel daleko vyběhnout a vyhlavičkovat míč, jenže balon se dostal k Delurovi, který přes půl hřiště zamířil do brány. Naštěstí pro domácí zasáhl na čáře Billinghausen. Ve druhé půli mohl vyrovnat Dabrowski, ale netrefil dobře balon. Nejvetší šanci domácích měl Altintop, který z dobré pozice přestřelil. Zápasu by slušela remíza, hosté taky vyrovnali, jenže o bod je obral rozhodčí. V závěru totiž odpískal téměř neznatelný kontakt Tarnata s Fromlowitzem jako nedovolený, takže Brdaričova dorážka neplatila.

V Bielefeldu diváci shlédli nudný poločas, který měl sladkou tečku pro hosty z Wolfsburgu. Ti se nejdřív prezentovali nebezpečnou hlavičkou Marleta, v závěru pak Hristova fauloval ve vápně Gabriel a kopala se penalta. Míč si postavil Karhan a nedal Hainovi šanci. Hned po přestávce byli hosté blízko zvýšení náskoku. Na přímý kop Schnoora se natahoval Franz, sice ho netečoval, ale zmátl brankáře, který jen mohl sledovat jak se míč odráží od břevna. Wolfsburg poté utrpěl nepříjemnou ztrátu – zranil se základní pilíř sestavy Mike Hanke. I bez něj byli hosté dlouho nebezpečnější, až v závěru přišel tlak Arminie. Ani dvě střely Boakyeho a nedůrazný pokus Masmanidise se neujaly a domácí museli zkousnout porážku.


Tabulka:
1. Bayern Mnichov31217360:2770
2. Hamburger SV31205649:2465
3. Werder Brémy31187666:3361
4. Schalke 04311413441:2755
5. Bayer Leverkusen311381055:4447
6. Hertha Berlín311112846:3945
7. Borussia Dortmund3110111039:3741
8. VfB Stuttgart31816732:3240
9. B. Mönchengladbach319111136:4338
10. 1. FC Norimberk311071440:4637
11. Arminia Bielefeld311071429:3837
12. Hannover 9631715938:4136
13. Eintracht Frankfurt31971539:4634
14. VfL Wolfsburg317121230:4833
15. FSV Mainz 05317101442:4731
16. 1. FC Kaiserslautern31861742:6630
17. 1. FC Köln31691645:6227
18. MSV Duisburg314111629:5823


Příští kolo
07.05.2008
Hamburger SV - Werder Brémy
Bayer Leverkusen - Hertha Berlín
Bayern Mnichov - Arminia Bielefeld
Karlsruher SC - Energie Cottbus
Eintracht Frankfurt - VfL Wolfsburg
Hannover 96 - Hansa Rostock
Borussia Dortmund - VfB Stuttgart
1. FC Norimberk - MSV Duisburg
VfL Bochum - Schalke 04



Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak prorok (ne Ivo) ze mě asi fakt nebude

Reagovat
smazaný uživatel

to si pis:-)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele