Preview: 1. FK Příbram - FK Jablonec

Sobotní várku zápasů české ligy odstartuje v 15 hodin souboj nejhorších obran ligy. Příbram totiž hostí Jablonec a body potřebuje stejně jako severočeský protivník. Jablonec se zároveň poprvé představí bez odvolaného kouče Zdeňka Frťaly.

Nejprve však pár slov k Příbrami. Svěřencům Petra Rady se nedaří a nedaří a pohled na celkovou tabulku je čím dál strašnější, tedy alespoň pro příznivce středočechů. Se třemi body je Příbram poslední a na nesestupovou čtrnáctou příčku ztrácí už šest bodů, navíc Liberec má ještě jedno utkání k dobru. A aby byl celkový obraz domácích ještě horší, musíme zmínit, že dohromady nastřílel všudy všeho jen tři branky a vedle jedné z nejhorších obran má absolutně nejhorší ofenzívu.

"Zatím se u nás bohužel dokolečka opakují podobné chyby, které nás sráží. Jsme ve vápně, ale nastřelíme prvního protihráče, jako třeba Pilík, nebo jdeme do brejku, Mahmutovič může pokračovat dál k bráně, ale balon si zasekne do středu a celé to zbrzdí. To už jsou bohužel věci určité kvality, které pak ústí v to, že nedáváme góly. Na kontě máme tři, a to je tristní bilance," shrnul domácíbídu kouč Petr Rada. Ten samozřejmě nepřestává věřit v lepší zítřky, zvláště kdy Příbram doma vyzve další trápící se celek Jablonec.

Jablonec po porážce s Brnem zažil velké zemětřesení a vedle kouče Zdeňka Frťaly se klub zbavil i sportovního ředitele Miroslava Horníka. Nový trenér zatím nebyl představen a tým do zápasu v Příbrami povede současný kouč jablonecké mládeže Zdeněk Klucký. "My jsme nevyhráli devět zápasů v řadě. Kvalitativně bychom měli mít lepší kádr, ale výsledkově na tom o moc líp nejsme. Bude to těžké utkání, protože Příbram hraje od začátku ligy o záchranu. Musíme k tomu taky přistoupit jinak. Kluci musí prodat nejen své dovednosti, ale musí tam dát víc srdíčka a bojovnosti. Ale to by mělo být u každého hráče automatické!" apeloval na hráče trenér Klucký.

Příbrami budou chybět zranění Nikolič a Peltier, přičemž jistý není start ani velezkušeného obránce Jiránka. U Jablonce je to pak stále stejná písnička, na marodce totiž zůstávají Beneš, Bárta, M. Kubista, Breda, Kysela, Pernica a Zrelák.

1. FK Příbram - pravděpodobná sestava:
Hruška - Mareš, Tregler, Chaluš, Divíšek - Brandner, Trapp, Rezek, Krameš, Laňka - Majtán

FK Jablonec - pravděpodobná sestava:
Hrubý - Nový, V. Kubista, Kouřil, Hybš - Masopust, Hübschman, Trávník, Mihálik - Tecl, Doležal

Tip EuroFotbal.cz: 02

Autor: Ondřej Linhart / fkpribram.cz, fkjablonec.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2X

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 2...0:2

Reagovat
ondrasch77

0:2 (Tecl, Doležal)

Reagovat
smazaný uživatel

0:4 2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele