Preview: Espanyol Barcelona - SD Eibar

Espanyol se pohybuje těsně nad vodami znamenající sestup do druhé nejvyšší soutěže. Hrdý celek potřebuje zabrat a další šance se mu naskytne již v sobotu. Katalánský celek uvítá na svém stadionu Eibar, který se nachází mnohem výš nad ním.

Estadi Cornellà-El Prat se v sobotu odpoledne stane dějištěm utkání mezi domácí skvadrou a hosty z Eibaru. Barcelonský celek potřebuje nutně bodovat, aby oddálil zvěsti o krizi, nejednotné kabině nebo změně trenéra. Říjen zatím Espanyolu v mnohém svědčí, protože poprvé v sezoně právě v tomto měsíci dokázal Espanyol udržet čisté konto. A hned dvakrát za sebou! Naposledy se mu to povedlo v duelu minulého kola, když uhájil bod na půdě Las Palmas.

Espanyol hledá vyrovnanost a rovnováhu, což se mu zatím podle slov záložníka Hernána Péreze daří. "Jsem si jist, že góly dřív nebo později přijdou, protože tvrdě pracujeme a jsme na správné cestě. Bod z minulého kola je podle mého dobrý, pokud dokážeme tuto sobotu podat dobrý výkon a především získat tři body. Dvakrát za sebou jsme neinkasovali a teď se snažíme najít správnou vyrovnanost mezi útokem a obranou. Je to ale dlouhodobá práce a chce to čas. Věřím, že brzy začneme vyhrávat," řekl Pérez pro klubové stránky.

Eibar v tuto chvíli sídlí na skvělém osmém místě a přeje si nakupit další body. Těch má zatím 11 a od pohárových příček jej zatím dělí jen čtyři body. Eibar nerad vzpomíná, jak jel do Katalánska naposledy. S Barcelonou je to jiný příběh, ale nedaří se mu ani proti Espanyolu. Minimálně na jeho hřiště jezdí nerad, protože minule tu dostal hned čtyři góly, které si mezi sebe rovnoměrně rozdělilo duo Asensio - Moreno.

Eibaru se hodně povedlo především 7. kolo La Ligy, ve kterém dokázal uhrát bod s Realem Madrid. Výsledek, na který hráči dlouho nezapomenou, ale tým nezopakoval. V minulém kole sice od první minuty vedl nad Osasunou, ale přesto s ní nakonec ostudně prohrál. Nepomohly mu ani dvě branky jinak skvělého Gonzala Escalanteho. Hosté by měli být kompletní, ale domácím stále schází duo Oscar Duarte a Felipe Caicedo.

Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
D. López - J. López, D. López, Reyes, Sánchez - Pérez, Roca, Fuego, Piatti - Moreno, Baptistao

SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Riesgo - Capa, Gálvez, Lejeune, Luna - Escalante, García, Rico - León, Enrich, Peňa

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, whoscored.com, football-espana.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Geibar vyhraje 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Je to klidně možné . V minulém kole prohráli vypsaní jako favorit. Počítal s tím i book Vypsal na dvojku o 1,1 vyžší kurz než je pruměr k vypsanému kurzu na jedničku-1,6. Ted jsou outsider- mohli by vyhrát.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele