13. kolo
02.12.2023 15:30 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Patrick Osterhage (© AFP)

Fanoušci Bochumi se dočkali výhry, negativními sériemi tížené celky rozsoudili premiéroví střelci

Bochum porazila ve 13. kole Bundesligy Wolfsburg 3:1 a poprvé v sezoně oslavila před vlastním publikem tříbodový zisk. Pro všechny střelce šlo o premiérové trefy v ročníku, přičemž Patrick Osterhage a Bernardo, kteří gólový účet utkání otevřeli, se dokonce radovali z vůbec prvních přesných zásahů v dresu modrobílých. Vlci tak potvrdili zoufalou formu na venkovních trávnících, když odjížděli domů s prázdnou už pošesté v řadě. Na straně zklamaného týmu odehrál 76 minut český reprezentant Václav Černý.

Fotbalisté Bochumi v posledních zápasech zlepšili své výkony a vydrápali se nahoru ze sestupových pozic. Stále to však byly remízy, které Blau-Weiss zachraňovaly, jelikož od startu ročníku dokázali vyhrát pouze jednou. Na duel byl ale dobře naladěn i Wolfsburg, který v posledním kole porazil Lipsko, a odčinil tak vysokou porážku od Gladbachu.

Právě Vlci jako první ohrozili branku soupeře. V šesté minutě pálil z dobré pozice Lovro Majer, jeho technický pokus však prosvištěl těsně nad levým horním rohem brány. Na druhé straně naopak poslal svůj celek do vedení Osterhage, který se v 19. minutě skvěle uvolnil ve vápně a uklidil míč po zemi k levé tyči. Hra se poté uklidnila a dlouho nenabídla žádnou zajímavou akci. Na tu si fanoušci museli počkat až do 38. minuty, kdy Anthony Losilla napálil odražený balon do tyčky. Nemuselo ho to však mrzet, protože krátce nato se po rohovém kopu prosadil hlavou Bernardo. V nastavení první půle dokázal snížit ze samostatného úniku Mattias Svanberg.

Druhou půli odšpuntoval střelou pár metrů za vápnem domácí Kevin Stöger, brankář Koen Casteels s ní ale neměl výraznější potíže. V 67. minutě se hosté dožadovali penalty poté, co Bernardo zahrál rukou ve vápně. Rozhodčí měl však na situaci jiný názor a pokutový kop nenařídil. Wolfsburg se hnal za vyrovnáním, nadějný pokus Yannicka Gerhardta ale zastavil skvělým zákrokem v 78. minutě Manuel Riemann. Brankář Bochumi podržel svůj tým i o šest minut později, se střelou střídajícího Maximiliana Witteka neměl žádné potíže. Definitivní tečku za zápasem udělal v 87. minutě Christopher Antwi-Adjei, který utekl hostující obraně a s přehledem uklidil míč do sítě.

Blau-Weiss tak nakonec dotáhli utkání do vítězného konce. Wolfsburg svede další souboj 9. prosince s Freiburgem, Bochum vyzve o den dříve Hoffenheim.

Autor: Livesport.cz / David Pěchota

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele