26. kolo
16.03.2024 18:30 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Serhou Guirassy (© AFP)

Duo českých beků podlehlo nátlaku Švábů. Stuttgart vyslal vstříc Lize mistrů Millot

Fotbalisté Stuttgartu si ve 26. kole Bundesligy poradili venku s Hoffenheimem poměrem 3:0. Švábové dokázali proměnit totální dominanci ve dva góly už v prvním poločase, když na trefu Enza Millota navázal přesným zásahem Serhou Guirassy. Po změně stran přidali hosté ještě jednu branku, a v tabulce si tak upevnili pozici zajišťující Ligu mistrů. V domácích dresech nastoupili od úvodního hvizdu David Jurásek a Pavel Kadeřábek, kteří vysoké prohře Hoffe nezabránili.

Stuttgart stále nepolevoval ze svého tempa a i nadále pokračoval po cestě za Ligou mistrů. Švábové se před utkáním s Hoffenheimem mohli chlubit fantastickou sérií sedmi ligových zápasů v řadě bez porážky, přičemž hned šest z nich dokázali vyhrát. Naopak modrobílým se pohárová Evropa začala vzdalovat, jelikož v tomto kalendářním roce okusili chuť výhry jen dvakrát a v tabulce se jejich ztráta na šesté místo vyšplhala na sedm bodů.

Poměrně záhy si mohli hosté zajistit jednogólové vedení, avšak střelu Hirokiho Ita dokázal Oliver Baumann se štěstím chytit a nepustil ji za svá záda. O chvilku později ovšem Stuttgart předvedl velmi pohlednou kombinační akci, na jejímž konci byl Millot a ten svým přesným zakončením rozradostnil fanoušky Švábů. Tentýž hráč měl ve 24. minutě šanci na zvýšení náskoku, jenže proti jeho ráně se vyznamenal Baumann. Francouzský záložník byl při chuti a o pár okamžiků později po samostatném úniku jen těsně minul branku. Stejně dopadla i příležitost, kterou měl Guirassy. Schwaben první půli naprosto ovládli a do kabin si navíc odnesli dvougólové vedení, když se ke střele ve vápně protlačil právě Guirassy a rozvlnil síť.

Po třech minutách druhého poločasu mohl být rozdíl ve skóre ještě větší, ale střelu Chrise Führicha dokázal Baumann lapit. Ačkoliv Hoffenheim nekladl větší odpor a Stuttgart kontroloval utkání, přesto to hosté nezabalili směrem dopředu. V 63. minutě měl možnost Deniz Undav, znovu se však předvedl brankář domácích, na kterém poté pohořel i Guirassy. Německý gólman byl nakonec i potřetí prostřelen, o což se zasloužil Jamie Leweling, jenž si na hrudi zpracoval míč a následně vyslal nechytatelnou střelu k pravé tyči. Během závěrečných minut si hosté hlídali svůj náskok a nedovolili Hoffe vstřelit ani ten jeden čestný gól.

Hoffenheim tak doma nedokázal rozjetý Stuttgart zastavit a ze zápasu si neodnesl ani bod. V následujícím kole se 30. března střetne s Leverkusenem, Švábové změří o den později síly s Heidenheimem.

Autor: Livesport.cz / Šimon Suchý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele