12. kolo
24.11.2023 20:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Harry Kane (© AFP)

Kozlové útočné růžky Kanea neotupili. Bayern v pokračujících dostizích přeskočil Leverkusen

Obhájce titulu z Mnichova nezaváhal ani v předehrávce 12. kola Bundesligy, v němž si poradil s Kolínem nad Rýnem 1:0. Bayern nasměroval k šesté ligové výhře v řadě Harry Kane, jenž se při startu v základní sestavě prosadil v posledních osmi duelech napříč soutěžemi. Bavoři se tak minimálně na chvíli posunuli před Leverkusen do čela tabulky, Kozlové naopak na tříbodový zisk čekají déle než měsíc a alespoň na domácí remízu s německým hegemonem dokonce už 12 let.

Bayern se po ostudné porážce se Saarbrückenem v domácím poháru zvedl a před reprezentační pauzou natáhl sérii výher na tři klání v řadě. Děkovat za to mohl především Kaneovi, jenž po přestupu do Německa předváděl fantastické výkony a se 17 vstřelenými brankami byl nejlepším kanonýrem ligy. To nepřidávalo na náladě hráčům Kolína, kteří v letošním ročníku tápali a s jedinou výhrou se nacházeli až na předposlední příčce.

Domácí měli s ofenzivou Bavorů podle očekávání plné ruce práce, protože se hned v úvodu dostali pod silný tlak. Když už to vypadalo, že Kozlové přečkali nástup soupeře bez úhony, pohrál si Eric Maxim Choupo-Moting s obráncem a pokus Kamerunce jednoduše dorazil do sítě Kane. Již 34letý Afričan se ocitl v samostatném úniku také ve 22. minutě, kdy proti jeho střele musel zasahovat Marvin Schwäbe. Neméně o sobě dával vědět i Leroy Sané, který v jednom z mnoha nebezpečných protiútoků z bezprostřední blízkosti těsně minul. Bayern průběh duelu bez potíží kontroloval, další zásah však před poločasovou pauzou i kvůli postřehu Schwäbeho nepřidal.

Po změně stran se obraz hry zdánlivě nezměnil, úplně se však vytratily šance. Hosté nadále sebevědomě kombinovali na polovině soupeře, zatímco Kolín potvrzoval roli nejhůře útočícího celku soutěže. Až v 77. minutě se o nějaký vzruch postaral Sané, jehož střelu z první zablokovala domácí obrana. Z následného rohového kopu zase překazilo radost Kingsleymu Comanovi břevno. Kozlové se na vytvoření žádných příležitostí nezmohli, a tak Bavoři dokráčeli k vítězství, aniž by Thomas Tuchel vystřídal jakéhokoliv hráče.

Bayern po reprezentační pauze nezaváhal a z Kolína si odvezl plný počet bodů. V následujícím kole se 2. prosince střetne s Unionem, Kozlové změří o den dříve síly s Darmstadtem.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Buda

Komentáře (6)

Přidat komentář
Gerd 13

Žádné komentáře??Žádná sláva to fakt nebyla,snad jen prvních 25 minut.

Reagovat
Ferragamo7

Prakticky niet čo komentovať,ak by v 1.polčase Čupo a Sané premenili svoje jasné tutovky,tak je 0:3 a vybavené.Takto bolo z toho upotené tesné víťazstvo z nezáživným 2.polčasom.

Reagovat
Rich

Mě třeba se zápas líbil až do konce. Bylo vidět, že ve druhém poločase Bayern kontroluje své vedení a doslova profesorsky si dokráčel za třemi body... Ale jak píše Ferragamo7, tak kdyby proměnili ty příležitosti, tak to skončí 0-3 po prvním poločase, vlastně klidně 0-5 to mohlo být, Comana jednou vychytal a po druhé zvonilo břevno... Jinak Kolín se na moc nezmohl, těším se až spadnou do druhé ligy.

Reagovat
Ferragamo7

Mňa osobne čo sa týka tohto zápasu doslova šokovalo,že pri absencii Musialu ,Tuchel nedal šancu Thomasovi.Prakticky skoro vôbec nehráva,tak aspoň tu ho mohol postaviť na celý zápas

Reagovat
Gerd 13

Tak z toho jsem byl v šoku i já. Tuchel chce asi Thomase z Bayernu vyštvat, snad se mu to nepodaří.

Reagovat
Jardman

Kkt

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele