24. kolo
12.03.2023 17:30 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Oslavující Adam Hložek (© AFP)

Pavlenka třikrát inkasoval, jednou ho překonal i Hložek. Leverkusen v Brémách slavil výhru

Leverkusen i nadále ukazuje, že je aktuálně ve velké pohodě. Daří se mu jak na evropském poli, tak na tom německém, a dobrou zprávou pro české fanoušky je i forma Adama Hložka před blížící se kvalifikací na EURO 2024, vždyť v Brémách zapsal rozdílovou trefu. Domácí naopak potvrdili, že určitě nejsou úplně na koni, padli už počtvrté z posledních pěti případů.

Úvodní půlhodinka vůbec nenaznačovala, že by se mohla konat taková přestřelka, v jakou nakonec střetnutí v podstatě vyústilo. Oba celky působily hodně opatrně, snad jen Adli se mohl v 15. minutě zapsat na listinu úspěšných šutérů, leč pravačkou svoje mířidla neseřídil správně, a tak domácí gólman Pavlenka zasahovat nemusel.

Ve 30. minutě si první větší šanci utkání vytvořily rovněž Brémy a okamžitě ji přetavily ve vedení. Na hranici šestnáctky se k míči propracoval důrazný Stage, po něm ho přebral Füllkrug, který následně nakrátko uvolnil svého dvorního útočného kolegu Ducksche, a ten se z vyložené pozice sám před brankářem Hradeckym v koncovce nezmýlil.

Tenhle gól měl na svědomí odšpuntování ofenzivního počínání obou mančaftů. Radost Werderu opravdu moc dlouho nevydržela, ve 34. minutě Frimpongův jemný oblouček z pravé strany sice nevyužil v blízkosti pokutové značky Diaby, protože promáchl, balón ovšem propadl k Bakkerovi, jenž z halfvoleje nasměroval svou pumelici přesně pod břevno.

Leverkusen posléze přetavil jednogólový náskok na svou stranu v 56. minutě. Nutno podotknout, že domácí si v tomto okamžiku vybrali vážně pořádnou kupu smůly. Frimpong se rozhodl z šestnáctky propálit hradbu těl před sebou, to se mu na každý pád nepovedlo. Ale ve finále udělal moc dobře, že zakončil, jelikož se meruna odrazila od bránícího Starka a doslova se došourala za brankovou čáru. Pavlenka na bleskovou změnu směru prostě nestačil zareagovat.

A v 83. minutě přišla na řadu nejzářnější chvíle českého reprezentanta Hložka. Adli měl na levé straně poměrně dost času a prostoru, aby si rozmyslel, co podnikne. Jeho centr do šestnáctky tečoval obránce Pieper, Hložek buď jak buď celou dobu plachtící míč chytře sledoval, naběhl si pak k brankovému území a hlavou zacílil na zadní tyčku.

Domácí ve zbývajícím čase stačili pouze snížit stav. Hincapié zahrál ve vlastním pokutovém území rukou, jednalo se přitom v tomto případě o porušení fotbalových pravidel, rozhodčí Aytekin tak nařídil pokutový kop, k němuž se v 86. minutě postavil Füllkrug. Počínal si velmi dobře, počkal se střelbou až na poslední chvíli, Hradecky se mu hnul k jedné tyči, takže poté stačilo vypálit k té druhé.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, skysports.com, kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele