11. kolo
22.10.2022 15:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Maximilian Arnold (© AFP)

Leverkusen vyválčil ze zápasu s Wolfsburgem bod

Přitom kdo ví, jak by to dopadlo, kdyby už v 10. minutě nezahodil Moussa Diaby při absenci Patrika Schicka penaltu. Nutno dodat, že francouzský útočník svoje zaváhání zanedlouho odčinil. Jenže další minuty opět víceméně potvrdily, že tahle sezona jest pro Bayer zatím zakletá. Nadále zůstává u sestupového pásma, ovšem Vlci na tom nejsou o mnoho lépe.

Jak uvedeno, v závěru úvodní desetiminutovky si šel rozhodčí Felix Brych zkontrolovat, jestli Micky van de Ven skutečně zahrál ve vlastním vápně rukou. Podezření se potvrdilo, jenže Diaby o metr minul pravou tyč. Zanedlouho posunul Hložek na Jeremieho Frimponga, jehož rána z úhlu pořádně vyprášila rukavice Koena Casteelse.

Právě Diaby si pak vyměnil míč s talentovaným českým fotbalistou a mohl jít sám na gólmana, kterého překonal čitelnou přízemní střelou, která mu přinesla teprve druhou trefu v sezoně - 1:0. Za deset minut centroval z pravé strany před bránu Omar Marmoush a Robert Andrich poslal vcelku nepochopitelně míč nechytatelným obloučkem za záda vlastního brankáře - 1:1.

Die Werkself chtěli překlopit misky vah zpět na svoji stranu, jenže přes veškeré snahy se jim to do poločasového hvizdu nepodařilo. V 53. minutě fauloval Edmond Tabsoba ve vlastním vápně Felixe Nmechu, bratra o něco známějšího Lucase, který tentokrát zůstal jen mezi náhradníky. V každém případě druhá penalta byla na světě.

Maximilian Arnold zacílil přesně k levé tyči, takže Lukas Hradecky neměl nárok - 1:2. Leverkusen to nezabalil a za svou aktivitu byl odměněn v 75. minutě. Přihrávka od Daleyho Sinkgravena se ukázala býti pro Casteelse příliš dlouhá, čehož využil Jeremie Frimpong a z bezprostřední blízkosti dopravil kulatý předmět na místo určení - 2:2.

Střídající Nadiem Amiri vycítil příležitost, jenže mířil vedle. Na druhé straně se v šanci ocitnul Josuha Guilavogui a k nelibosti trenéra Kovaće přestřelil. Během závěrečné desetiminutovky, kdy na trávník vyběhnul i Paulinho, jenž dvěma brankami rozhodnul březnový vzájemný střet, bylo znát, že ani jeden z mančaftů není s remízovým stavem spokojený. Přesto se nikdo z aktérů už prosadit nedokázal.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele