25. kolo
14.03.2021 13:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Masaya Okugawa (© AFP)

Další Schickův gól na body nestačil, Bayer totiž senzačně podlehl Bielefeldu

Leverkusen nenavázal na předchozí důležitou výhru s Mönchengladbachem (1:0) a tentokráte naprosto vyhořel proti zachraňujícímu se Bielefeldu, na který nakonec nestačil po výsledku 1:2. V domácím dresu podruhé v řadě skóroval český reprezentační útočník Patrik Schick, když snižoval v 85. minutě, ale Bayeru tato trefa příliš nepomohla. V tabulce Bundesligy proto zůstává na šesté pozici se čtyřiceti body.

Nováček letošního ročníku nejvyšší německé soutěže nevyhrál až do tohoto nedělního střetnutí sedmkrát za sebou, ovšem teď díky nesmírně cennému tříbodovému zisku zvýšil svou naději na záchranu. V tuto chvíli opustil sestupové pásmo a posunul se na patnáctou příčku s dvaadvaceti body.

Domácí začali lépe a první možnost si vypracovali po sedmi minutách hry, kdy Amiri svou střelou z dvanácti metrů těsně minul levou konstrukci.

Jasný outsider nečekaně udeřil krátce po odehrané čtvrthodině. Nejlepší střelec týmu Ritsu Doan obdržel přesnou přihrávku z pravé strany od Gebauera a před hranicí brankového území zakončil ve skluzu, balón se pak s pomocí břevna přeci jen odrazil za brankovou čáru. Přesně v polovině úvodního dějství zahrávali hosté nepřímý volný kop v šestnáctce Bayeru, jenže Doanova střela proletěla o kousek vedle bližší tyče.

Zhruba deset minut před přestávkou byl na opačné straně poprvé vidět Schick, jenomže v nadějné pozici hlavičkoval hodně nepřesně. Ve 38. minutě měl na kopačce srovnání stavu Gray, ale jeho volej z bezprostřední blízkosti famózně odvrátil jednoruč do zámezí připravený gólman Ortega. Arminia ve druhém poločase rozhodně nepolevovala a po pěti minutách mohl zvýšit její náskok opět Doan, avšak s jeho chytře zahranou standardní situaci si skvěle poradil gólman Grill.

V 57. minutě přidali svěřenci kouče Franka Kramera druhou uklidňující branku. Na levém křídle odvedl vynikající práci Lucoqui, jenž na sebe navázal dva protihráče a se štěstím předložil míč Masayau Okugawaovi, jehož přízemní projektil ze šesti metrů s přehledem zapadl do sítě. O šest minut později mohl vykřesat naději na bodový zisk Diaby, ovšem jeho dalekonosná rána proletěla o pár decimetrů vedle pravé tyče.

Bayer vyvinul obrovský tlak na svého protivníka až v závěrečné čtvrthodině. V 84. minutě se zjevil ve středu pokutového území Schick a svým přízemním pokusem trestuhodně nevyzrál na Ortegu. Český kanonýr však přeci jen skóroval ani ne o minutu později, neboť po pobídce Alaria téměř od brankové čáry snadno zamířil do zcela odkryté branky. V nastaveném čase se nejprve blýskl Grill proti dělovce Schipplocka, vzápětí na druhé straně odvrátil Otega střelu Alaria na rohový kop a po jeho zahrání mířil Frimpong jen do boční sítě.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele