26. kolo
16.05.2020 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Duel dvou sestupem ohrožených celků vítěze nepoznal

Düsseldorf tak zůstává osm kol před koncem na barážové příčce s tříbodovou ztrátou na Mainz, která má ovšem k dobru zítřejší zápas proti Kölnu. Paderborn zůstává se sedmnácti body poslední a ve zbytku sezony se budou muset chlapci z Benteler-Areny pořádně snažit.

Domácí mohli jít do vedení po čtrnáctí minutách hry, kdyby Matthias Zimmermann svou šanci trestuhodně neprohospodařil. Na druhou stranu nemohl tušit, že takhle obětavě přiskočí hostující kapitán Uwe Hünemeier. Tři minutky poté našel Suttner kolegu Valona Berishu, jehož pokus tečoval Sebastian Schonlau do levé tyče. V jednatřicáté minutě uviděl Klaus Gjasula třináctou žlutou kartu. Tím nahání rekord Tomasze Hajta, který ve službách MSV Duisburg stihl za jeden ročník nastřádat šestnáct žlutých karet.

Ve zbytku úvodního dějství se ještě hlavičkou do tyče připomenul Kaan Ayhan. Na druhé straně to z přímého kopu zkusil Kai Pröger, avšak tady se o nějakém velkém nebezpečí mluvit nedá. Do druhého poločasu trenér Steffen Baumgart raději už impulzivního Gjasulu neposlal. Místo něj přišel Marlon Ritter, ale do děje tohoto utkání výrazně nezasáhl.

Postupně sáhli ke střídáním oba trenéři, nicméně čerstvé síly na hrací ploše čerstvým dojmem zrovna dvakrát nepůsobily. V šestašedesáté minutě centroval Hennings na Berishu, který hlavou orazítkoval břevno, od kterého se míč odrazil zpět a za brankáře Leopolda Zingerleho musel na poslední chvíli zaskakovat Jamilu Collins.

Do konce tohoto klání zvonila branková konstrukce ještě jednou. Postaral se o to v jednaosmdesáté minutě po pobídce Erika Thommyho právě vystřídavší Steven Skrzybski. V závěru se připomněl také Christopher Antwi-Adjej, který však zařízení netrefil. Ale třeba se to povede za týden, kdy Paderborn hraje proti Hoffenheimu. Fortuna se v Rheinderby střetne s Kölnem.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele