25. kolo
08.03.2020 18:00 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Mohuč neudržela vedení a s Düsseldorfem jen remizovala

Hráči Mohuče nedokázali potvrdit úlohu mírného favorita proti konkurenčnímu Düsseldorfu a kvůli pokažené závěrečné čtvrthodině se s ním rozešli smírně v poměru 1:1. Nenavázali tak na minulý úspěch s posledním Paderbornem (2:0) a zůstávají na patnácté pozici se šestadvaceti body o čtyři body právě před svým nedělním rivalem, který je šestnáctý. FSV šlo do vedení krátce po hodině hry, hosté srovnali pět minut před koncem.

Fortuna vstoupila do zápasu aktivněji a v úvodní desetiminutovce si vytvořila dvě nadějné příležitosti. Po rohovém kopu rozehraném nakrátko zkusil štěstí z hranice pokutového území Suttner a protější tyč minul zhruba o metr. V 7. minutě se zjevil v mnohem větší šanci Thommy, k němuž propadl centr Kenana Karamana, jenomže tváří v tvář proti brankáři Zentnerovi neuspěl a zblízka ho nepropálil. Poté domácí přeci jen srovnali krok.

Asi deset minut před poločasovou přestávkou se musel blýsknout Zentner, jenž po zpětné nahrávce Karamana a tvrdé ráně Suttnera předvedl neskutečný reflexivní zákrok a balón vyrazil před sebe. V předposlední minutě úvodního dějství napřáhl ze střední vzdálenosti Stöger a o kousek netrefil pravou konstrukci. Po změně stran musela Mohuč sáhnout ke změně na brankářském postu, zraněného Zentnera nahradil Müller.

Ten se poprvé předvedl ve 49. minutě, kdy se na něj hnal osamocený Thommy a jeho projektil brilantně zneškodnil. Domácí se dočkali vedoucího gólu o třináct minut později. Quaison nádherně vysunul Matetu, jenž na levé straně pokutového území ukázal neuvěřitelný přehled. Naprosto úchvatným lobem přehodil vyběhnutého gólmana Kastenmeiera a těsně před brankovou čarou dopravil míč hlavou do sítě rozběhnutý Levin Öztunali.

Necelých pětadvacet minut před závěrečným hvizdem unikl po pravém křídle Berisha, jenomže jeho dělovku směřující k zadní konstrukci výborně odvrátil Müller. FSV si výrazně zkomplikovalo situaci v 77. minutě, když Mateta ve vzdušném souboji zasáhl loktem do obličeje Hoffmanna a po druhé žluté kartě musel předčasně opustit hrací plochu. Düsseldorf si zajistil cenný bod o osm minut později, po přízemním pasu Zimmermanna se nedohodli Bruma s Müllerem a toho využil dobře postavený Karaman, který zblízka snadno rozvlnil síť.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
DidusIneptus

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Jednička.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele