27. kolo
31.03.2019 15:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Schalke konečně zabralo a vyloupilo Hannover

Schalke konečně po dlouhých osmi zápasech dokázalo zvítězit. Odnesl to Hannover, pro který tak série černých výsledků nadále trvá a pomalu se může začít loučit s nejvyšší německou soutěží.

Před utkáním bylo jasné, že ten, kdo vyhraje, udělá krok k případné záchraně - v případě Schalke mělo jít o dost výrazný krok, v případě Hannoveru spíše začátek stíhací jízdy za šestnáctým, potažmo patnáctým místem.

Zpočátku to vypadalo, že navrch budou mít domácí, kteří si pro diváky ve 20. minutě připravili první větší šanci zápasu, Schwegler však brankáře hostí překonat nedokázal. Ve 35. minutě odpověděli hosté střelou Stambouliho, ani ta se však neujala.

Ve 39. minutě už však došlo ke změně skóre. Byl u toho znovu Stambouli, který nacentroval z pravé strany před bránu domácích, načež si jeho centr zpracoval Serdar a svým prvním gólem v sezóně změnil skóre na 1:0 ve prospěch Schalke.

Druhá půle už se nesla ve znamení boje o každý kousek hřiště. Hannover měl sice většinu času míč na svých kopačkách, ale dokázal z této převahy vyplodit pouze šanci Haraguchiho, jenž navíc minul bránu hlídanou Nübelem. Gól Serdara ze závěru prvního poločasu byl tak gólem rozhodujícím.

Výhra pro Schalke znamená přeskočení Augsburgu a posun o bod před něj na čtrnácté místo, přičemž na případnou baráž má náskok čítající šest bodů a na sestupovou pozici okupovanou jeho dnešním sokem dokonce bodů dvanáct. Pro domácí jde o sedmou prohru v řadě a na Stuttgart, který má navíc zápas k dobru, ztrácejí stále šest bodů. Vše nasvědčuje tomu, že Hannover v další sezóně budeme vídat o patro níže.

Autor: Václav Bače / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele