25. kolo
10.03.2019 18:00 CET
2 : 3
(0:2)

Reportáž

Bayer Leverkusen potvrdil formu a uspěl i v Hannoveru

Na definitivní rozhodnutí o celkově třináctém tříbodovém zisku museli die Werkself počkat až do samotného závěru zápasu, přestože už po půl hodině hry vedli o dvě branky. Domácí však nechtěli nic zabalit. Přeci jen se rvou o setrvání v soutěži.

První gól přišel na pořad večera na zasněženém hřišti ještě před vypršením úvodní patnáctiminutovky. Aránguiz pobídl Baileyho, který poslal do ideálního prostoru Brandtovi. Michael Esser jeho pokus vyrazil. Jenže Kevin Volland stál přesně tam, kde v daný moment stát měl a pro útočníka jeho kalibru opravdu nebyl ani v tom sněžení problém dostat míč z necelých dvou metrů za brankovou čáru - 0:1.

Za dvě minuty se s dalším nášupem hnali Brandt a Bailey a nebýt obětavého Juliana Korba, patrně by zvýšili vedení. V 19. minutě nedosáhli na balon ani Baumgartlinger, ani aktivní Brandt a Volland. Druhý jmenovaný za další dvě minutky přestřelil. Výraznou roli sehrál i při druhém gólu, kdy vysunul Vollanda, který sám před Esserem neselhal - 0:2.

Ve 33. minutě už Genki Haraguchi vyřadil ze hry Hradeckyho, ale míč stihl de facto v poslední možný okamžik odkopnout do bezpečí Jonathan Tah. V závěru poločasu ještě Kevin Volland propásl hattrick. Šest minut po startu druhé pětačtyřicetiminutovky se skóre na ukazateli v HDI Areně zase měnilo.

Jonathas při Haraguchiho centru z levé strany ani nevyskočil, a přesto hlavou dokázal překonat Hradeckyho - 1:2. Brankář Leverkusenu si chvíli poté neodpustil drobné zaváhání, které však dokázal bez úhony napravit. V 73. minutě ovšem vůbec nepočítal s tím, že vyrazí míč po hlavičce Weydandta jenom do kolena přihlížejícího spoluhráče Mitchella Weisera, od kterého se odrazí přesně tam, kam se odrazit neměl - 2:2.

Florent Muslija pak zkoušel štěstí, ale ztroskotal na Alexandaru Dragovićovi. Havertz i Karim Bellarabi pak v zakončení zklamali, takže všechno musel tři minutky před vypršením řádné hrací doby lidově řečeno rozseknout předtím neúspěšný Kai Havertz. Brandtův centr sice na jeho hlavu s největší pravděpodobností mířit neměl, nicméně v červnu dvacetiletému záložníkovi to pranic nevadilo.

Mohl se tak radovat z jubilejní desáté trefy v sezoně. Pro Leverkusen byla vítězná, díky čemuž je zřejmé, že i po pětadvacátém kole setrvá na pohárové příčce, se čtyřbodovou ztrátou na Ligu mistrů. Za týden zavítá do BayAreny Werder Brémy. Hannover, který na první nesestupovou příčku ztrácí osm bodů, zavítá do Augsburgu.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele