10. kolo
29.10.2017 18:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

VfB Stuttgart - SC Freiburg 3:0

I ve druhém zápase nedělního programu padly tři branky. Ale kdo ví, jak by se odvíjel, kdyby nebyl už ve 12. minutě vyloučen Caglar Söyüncü.

Jak se to stalo? Ve vzdušném souboji s Ginczekem zasáhnul balon rukou. Rozhodčí Stieler si pak vyžádal video, na jehož základě se rozhodnul tureckého obránce vyloučit. První velikou šanci si připsal Chadrac Akolo. Zkusil to zhruba z hranice vápna, přičemž Schwolow se štěstím balon vyrazil na břevno, od jehož spodní strany se odrazil zpět do hřiště.

Duel těchto dvou fotbalistů se opakoval i v následující minutě. Akolo svou hlavičkou přinutil protivníka k dalšímu famóznímu zákroku. Domácí borci si vytvořili další příležitosti, ale až do osmatřicáté minuty je nedokázali proměnit. Berkay Özcan motal na levé straně šestnáctky protihráče, až se mu podařilo nacentrovat před bránu, kde to z první trefil Daniel Ginczek - 1:0.

Do konce první půle se snažil skórovat sám asistent, ale stejně jako Timo Baumgartl nebyl úspěšný. Slovo si tedy musel vzít v nastaveném čase úvodního dějství Benjamin Pavard, jenž po Özcanově přímém kopu hlavičkoval v obtížné pozici de facto zády k bráně přesně do sítě - 2:0. V ten moment asi málokdo z šedesáti tisíc diváků na stadionu pochyboval o tom, že všechny body zůstanou v Mercedes-Benz Areně.

Po změně stran to dvakrát zkoušel z dálky Dzenis Burnic, ale jeho pokusy nemohly Schwolowa vylekat. Teprve potom si Freiburští uvědomili, že ještě není konec a prostřednictvím Haberera, Kenta a Petersena se pokusili o vyrovnání. V tomto střetu jim však nebylo dopřáno zaznamenat byť jen čestný úspěch.

Naopak VfB ještě jednou udeřilo. V 82. minutě se míč trochu se štěstím odrazil na ofsajdovou hranu, kde číhal Simon Terrode. Julian Schuster, třebaže výškově za soupeřem nezaostává, nedostal prostor zasáhnout a Alexander Schwolow dostal housle - 3:0. Streichův tým tedy zůstává jen o bod nad barážovou příčkou a chystá se na zápas se Schalke. Stuttgart pojede do Hamburku.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele