9. kolo
20.10.2017 20:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Schalke 04 - 1. FSV Mainz 05 2:0

Páteční předehrávky Bundesligy bývají nudné, to ovšem neplatilo o zápasu Schalke s Mohučí. Domácí vstoupili do utkání aktivně, za což bylo už po třinácti minutách odměněni úvodním gólem zápasu. O ten se postaral Leon Goretzka, který si dostal s míčem až před Adlera a poslal míč za záda bývalého gólmana Hamburku.

První šance Mohuče přišla až v úvodu druhé půle. Jošinori Muto na pravé straně vápna krásně obešel brazilského stopera Nalda a poté i vypálil, s ranou japonského ofenzivního hráče si ale Ralph Fährmann poradil - nový kapitán Schalke parádním zákrokem pravou nohou vyrovnání zabránil.

V šedesáté prvé minutě se pak vytáhl i na druhé straně René Adler - brankář FSV musel zasahovat proti střele Di Santa. O třináct minut později už ale zkušený německý gólman podruhé lovit míč ze své sítě musel. Schalke rozehrávalo rohový kop, po němž ve vápně hlavičkoval Naldo. S pokusem zkušeného Brazilce si gólman Mohuče ještě poradil a vyrazil míč před sebe, tam už ale číhal Guido Burgstaller a zvýšil na 2:0 pro domácí tým.

Schalke tak slaví tři body a v tabulce je čtvrté, Mohuč je po prohře ve Veltins Areně jedenáctá.

Autor: Jan Pikous

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele