2. kolo
25.08.2017 20:30 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

1. FC Köln - Hamburger SV 1:3

Vynikající vstup do sezóny zažívá Hamburk. Celek z přístavního města loni bojoval o záchranu, v tomto ročníku by Rothosen rádi skončili v horní polovině tabulky a po dvou kolech jsou zatím stoprocentní. Vítězství v Kolíně nad Rýnem, kde naopak na bodový zisk stále čekají, zařídili svými brankami André Hahn, Bobby Wood a Lewis Holtby.

Letní posila z Mönchengladbachu André Hahn si tak hned při svém druhém zápase připsala v novém působišti premiérovou trefu, když napálil přesně a prudce k tyči odražený míč po rohovém kopu. Čerstvě sedmadvacetiletý záložník trefil ve 28. minutě skákající balón perfektně a Timo Horn se natahoval marně.

Druhá trefa přišla záhy. Luca Waldschmidt, jenž přišel na trávník ve 29. minutě místo zraněného Hunta a opustil ho již po čtvrthodině druhého poločasu, prostrčil po standardní situaci míč do šance na Bobbyho Wooda a ten křížnou střelou pokořil Horna podruhé.

Kolín mohl po změně stran bleskově odpovědět a dostat se znovu do zápasu, jenomže Jhon Córdoba ve stoprocentní pozici orazítkoval pouze tyč Matheniovy svatyně. S hosty to šlo v těch chvílích z kopce. Obránce Mergim Mavraj navíc po druhé žluté kartě obdržel červenou kartu a Hamburk dohrával závěrečnou půlhodinu v deseti.

Kolínští však ani z několika závarů před Matheniou kontaktní gól stále nemohli vstřelit a nepomohla jim ani dlouhá pauza způsobená ošetřováním hlavního rozhodčího Brycha. Nakonec sice domácí přece jen v sedmé minutě nastavení díky Sorensenovi snížili, jenomže po průniku agilního Ekdala navrátil hostům dvoubrankový náskok Lewis Holtby, čímž také uzavřel konečný výsledek.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
duloig

1:1

Reagovat
Theft90

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele