17. kolo
21.01.2017 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Hamburger SV 1:0

Tohle byl souboj dvou celků, které se zatím marně snaží oprášit svou zašlou slávu. A bez nabubřelých slovíček je nutno podotknout, že se v tuhle chvíli jednalo o bitvu o záchranu, kterou nakonec lépe zvládl Wolfsburg, a to díky jediné trefě Maria Gómeze osm minut před koncem. Hamburk tak prohrál se svým soupeřem popáté z uplynulých šesti případů.

Domácí si musejí pomalu a jistě zvykat na odchod své velké opory Juliana Draxlera. A je pravda, že směrem dopředu jim to dost skřípalo prakticky po celý zápas, v němž byli přece jenom o něco aktivnější. A nakonec asi zaslouženě vydolovali tři body v závěru proti soupeři, který hrál už od 33. minuty bez vyloučeného Albina Ekdala.

Opravdu dlouho trvalo, než se oba týmy probudily ze zimního spánku a zjistily, že jarní sezóna je už v plném proudu. Zastřelovali se Malli a po dvaceti minutách hry také Mario Gómez, ovšem ani jeden z nich nezamířil do prostoru hamburské brány. Po rohovém kopu se pak neprosadil v zakončení ani Caligiuri.

Situace se pro hosty notně zkomplikovala dvanáct minut před přestávkou. Ekdal jako by si neuvědomil, že před pár okamžiky inkasoval již jednu žlutou kartu, a po opravdu nevybíravém zákroku se po druhé žluté a následné červené pakoval po právu ze hřiště. Od té doby Die Rothosen ještě razantněji uzavřeli své hranice kolem své brány.

Vlkům se i v přesile těžko hledal recept na pozorně bránícího protivníka. Hamburk hrozil opravdu jen sporadicky, byl to však nakonec právě on, kdo vyslal vůbec první střelu na bránu. Gólman Benaglio si však s jakousi navštívenkou Wooda hravě poradil. Na druhé straně pálil mezi tři tyče stále aktivní Mario Gómez, avšak brankář Mathenia včas zasáhl.

V 69. minutě na hostujícího muže v rukavicích nevyzrál ani Bruma, aby si tedy poslední slovo musel vzít Mario Gómez, který tak navázal na svou trefu z předvánočního klání proti Mönchengladbachu. N'Tep, nová posila z Rennes, pronikl z levé strany do šestnáctky, a odtud předal míč před prázdnou bránu svému pohodlně skórujícímu spoluhráči.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Min .4 body, ideálně 6 by měl získat domácí tým v následujících 2 zápasech.

Reagovat
johnn

Som zvedavý na nové posily. 3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele