6. kolo
01.10.2016 15:30 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

FC Ingolstadt 04 - TSG Hoffenheim 1:2

Hoffenheim vypadal loni velkou část sezony na sestup a až výtečný závěr pod vedením nového kouče Nagelsmanna tým z malé německé vesnice udržel mezi prvoligovou elitu. Letos jsou však výkony a výsledky týmu, za který kope i Pavel Kadeřábek, zcela jiné kafe a Hoffenheim v prvních pěti zápasech nového ročníku nejvyšší německé soutěže nepoznal hořkost porážky. Tentokrát se vydal na výjezd do Ingolstadtu, který má naopak zatím na kontě jediný bod a spekuluje se i o možném odvoláním trenéra, což zatím vedení bavorského klubu odmítá.

Zápas však domácí neodstartovali dobře. Už ve dvanácté minutě se hoffenheimští dostali do vedení po rychlé akci středem hřiště, na jejímž konci byla přihrávka ex-leicesterského Andreje Kramariče na Sandra Wagnera, který si těsně ohlídal ofsajdovou hranici a vstřelil svůj další gól v novém působišti po letním přesunu z Darmstadtu. O čtyři minuty později mohli domácí srovnat krok, ale vytáhl se brankář Oliver Baumann. V devatenácté minutě pak domácího gólmana Nylanda, který letos ještě neudržel v utkání čisté konto, prověřil střelou v šestnástce čerstvý otec Kadeřábek, avšak brankář Ingolstadtu tentokrát předvedl dobrý zákrok a dvougólové vedení soupeře z Hoffenheimu nepřipustil.

Tomu však stejně nezabránil, když se v sedmatřicáté minutě do míče před vápnem bez velkého dumání opřel Kerem Demirbay a TSG si do přestávky odnášelo náskok dvou branek. Ve druhém poločase potom měli hosté mnoho příležitostí své vedení zvýšit a domácí Ingolstadt definitivně dorazit, to se však Rudymu, Szalaiovi ani Kramaričovi nepovedlo.

Naopak alespoň na čestný úspěch dosáhl Ingolstadt, když v nastaveném čase fauloval Lukas Rupp a Hinterseer z penalty suverénně, leč pro výsledek duelu zbytečně korigoval na konečných 1:2.

Autor: Jan Pikous / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2X

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele