20. kolo
11.02.2017 15:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Bayer Leverkusen - Eintracht Frankfurt 3:0

Frankfurt zatím patří k hodně příjemným překvapením letošního ročníku. Na duel s Leverkusenem však nebudou ve městě s třetím největším letištěm v Evropě vzpomínat v dobrém.

Pořádná komplikace pro družinu Nika Kovaće nastala už v 5. minutě. Kai Havertz až nečekaně snadno projel mezi čtyřmi hráči Eintrachtu, načež byl jeho pokus zblokovaný tak, že se balon snesl k Javieru Hernándezovi, který povedeným half-volejem propálil Lukase Hradeckyho - 1:0. Mexický forvard to zkoušel i o deset minut později.

Na svůj druhý zásah si ale musel počkat až do druhého poločasu. Pak přišly dvě chvíle Bernda Lena. Nejdříve přečetl ve vyložené situaci úmysl Mijata Gacinoviće, a potom famózním způsobem zneškodnil volej Branimira Hrgoty. V první půli to ještě zkoušel Karim Bellarabi, avšak skóre zůstalo až do 63. minuty neměnné.

Ještě předtím však zahrávali domácí rohový kop, po kterém byly na poslední chvíli zblokovány pokusy Bellarabiho, Chicharita a Brandta. Poté poslal do hry chorvatský kouč dalšího ofenzivního hráče. Ale jak bylo uvedeno, nebylo to nic platné. Po hodině hry totiž poslal Kevin Kampl parádní pas doprava na Bellarabiho, který z první nahrával před bránu, kde stál mexický reprezentant, který se vůbec nerozpakoval a z voleje mířil přesně na vzdálenější tyč - 2:0.

Teď už to měl Frankfurt hodně složité. A o patnáct minut později už to byla v podstatě neřešitelná situace. Byla to podobná situace, jako při druhém gólu. Akorát s tím rozdílem, že Bellarabi centroval už od postranní čáry, a Kevin Volland byl o chlup rychlejší než Hradecky - 3:0. Ten potom ještě musel svépomocí vychytat Havertze a Juliana Brandta, aby ten výsledek pro Orly nebyl ještě krutější.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele