33. kolo
07.05.2016 15:30 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

VfB Stuttgart - 1. FSV Mainz 05 1:3

Stuttgart potřeboval vyhrát. A taky potřeboval zahnat děsivé vzpomínky na prohru 2:6 s Werderem Brémy. Místo toho inkasoval tři branky od Mohuče a i kdyby porazil v posledním zápase sezony Wolfsburg, musí doufat, že Frankfurt porazí Werder na jeho stadionu, aby se zúčastnil alespoň barážového dvojzápasu.

Přitom pro VfB začalo všechno tak bezvadně. Už v 6. minutě napřáhnul z dálky Heise a jeho pokus tečoval do protipohybu brankáře Kariuse zhruba na penaltě stojící Christian Gentner - 1:0. Už za tři minuty našel Lukas Rupp spoluhráče Filipa Kostiće, nicméně jeho pokus byl zblokován.

Ve 36. minutě centroval pro změnu Kostić na Ruppa, který sice obloučkem překonal Lorise Kariuse, ale svému brankáři pomohl na brankové čáře včasným odkopem Niko Bungert. Záhy poté však udeřilo na druhé straně hrací plochy. Karim Onisiwo zatáhnul balon až nejdál, co to šlo. Pak přihrál před branku, kde Yunus Malli doklepával zblízka do prázdné.

Hned poté musel zasahovat Langerak proti Bellově hlavičce. Úspěšný byl i v závěru poločasu proti Jhonu Córdobovi a po Onisiwově hlavičce mu pomohla tyč. Plány na bodový zisk dostali pro družinu Jürgena Kramnyho pořádnou trhlinu, když v 53. minutě centroval zleva Fabian Frei a Córdoba hlavičkoval na zadní tyči zkušeně do protipohybu - 2:1.

Pak se osmělili domácí, ale nic z toho nebylo. Naopak v 73. minutě se hnali na Langeraka Malli s Córdobou, ale druhý jmenovaný australského gólmana nepřelstil. To se povedlo až čtyři minuty poté Karimovi Onisiwovi, jemuž kolumbijský spoluhráč Jhon Córdoba naservíroval před opuštěnou klec - 1:3. Mohuč má jisté poháry, Stuttgart holt musí doufat.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele