4. kolo
13.09.2015 17:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Schalke 04 - 1. FSV Mainz 05 2:1

Schalke nakonec doma přehrálo Mohuč. Huntelaar si sice v úvodu zápasu dovolil nedat penaltu (počtvrté za sebou!), ale nakonec se dá tvrdit, že na tenhle duel bude vzpomínat docela rád.

Už v 5. minutě fauloval na hraně vlastního pokutového území Daniel Brosinski pronikajícího Dennise Aoga a rozhodčímu Hartmannovi nezbylo nic jiného zapískat. Sice to s velkou pravděpodobností měl být jenom přímý kop, nicméně nakonec se kopala penalta. A holandský útočník všem exekutorům světa dokonale předvedl, jak se to nemá dělat. Pro Lorise Kariuse šlo v podstatě o absolutně rutinní zásah.

Domácí hráč mohl své zaváhání napravit už ve 12. minutě. Zprava centroval Franco Di Santo, Huntelaar byl sice rychlejší než Karius, jehož ovšem na brakové čáře zastoupil Niko Bungert. Schalke nadále tlačilo. Di Santova střela byla zblokována, Goretzka z osmi metrů přestřelil a s dalším tečovaným pokusem si poradil gólman.

Na první trefu se tedy čekalo více než 35. minut. Johannes Geis rozehrával z pravé strany rohový kop, přičemž to provedl tak dokonale, že si centrovaný míč našel hlavu Joëla Matipa, který nedal strážci mohučské svatyně pražádnou příležitost zasáhnout - 1:0. Die Königsblauen jako by si potom vůbec nepřipouštěli, že by třeba ještě do poločasu mohli inkasovat vyrovnávací gól.

A to se ukázalo býti chybou, jelikož ve 42. minutě vymyslel nádhernou uličku Latza, Yoshinori Muto se před brankářem Fährmannem ještě rozhodl přihrát Christianu Clemensovi. Ten byl sice stíněn obráncem a navíc byl už docela z úhlu, nicméně přesto se mu podařilo míč procedit až na vzdálenější tyč, od níž se odrazil k Yunusi Mallimu, který v podstatě téměř z brankové čáry dílo dokonal - 1:1.

Ve druhém poločase se nedá říct, že by svěřenci Andrého Breitenreitera bylo vyloženě lepším týmem, ale určitě byli tím šťastnějším. Rozhodnutí přišlo na pořad podvečera po hodině hry, když Huntelaar zamířil z nějakých patnácti metrů přesně do levého rohu brány Lorise Kariuse - 2:1. Mohuč tedy rázem zůstává o bod za svým přemožitelem.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cerwi

jde o i bez Juliana, paráda snad se letos podaří vykopat LM

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele