33. kolo
07.05.2016 15:30 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

FC Ingolstadt 04 - Bayern Mnichov 1:2

Bayern v bavorském derby porazil Ingolstadt 2:1 a před posledním kolem si zajistil bundesligový titul, který historicky nejúspěšnější německý klub získal počtvrté v řadě, což se ještě nikdy nikomu nepodařilo. Ačkoliv svěřenci Pepa Guardioly, který tak může své mnichovské angažmá po stránce ligové hodnotit jako stoprocentní, dnes opět nepředvedli nikterak přesvědčivý výkon, díky dvěma gólům Roberta Lewandowskeho mohou slavit.

Hosté v Audi Sportparku udeřili již po čtvrthodině hry. Douglas Costa se perfektně uvolnil, aby pak skvěle načasovanou kolmicí vysunul do samostatného nájezdu Francka Ribéryho, francouzský záložník místo přihrávky na úplně volného Müllera volil kličku, načež ho navrátivší Matip fauloval a hlavní rozhodčí odpískal pokutový kop. Ten si tentokráte namísto neúspěšného Müllera vzal na starost Robert Lewandowski a proměnil naprosto s přehledem.

O chvíli později mohl skóre navýšit sám Douglas Costa, svou obrovskou šanci ovšem promarnil. Další gól přidal zase až Lewandowski, jehož tentokráte parádně našel Xabi Alonso a polský kanonýr se trefil přesně na zadní tyč.

Ještě do přestávky se ale domácím povedlo dostat zpět do zápasu. Moritze Hartmanna totiž v šestnáctce povalil Xabi Alonso a penalta se kopala i na opačné straně. Sám faulovaný Moritz Hartmann poslal Neuera na druhou stranu a vykřesal pro Ingolstadt jiskřičku naděje. Po příchodu z kabin se nováček nejvyšší soutěže snažil alespoň o vyrovnání, Hartmann ani Hinterseer však své vyložené šance nezužitkovali.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (2)

Přidat komentář
Rich

Nejsem naivní s tím, co dělá Guardiola za pokusy a rotuje neustále se sestavou, tak doufám alespoň v 2-0.

Reagovat
Bastaron

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele