19. kolo
30.01.2016 15:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Bayer Leverkusen - Hannover 96 3:0

Bayer Leverkusen si v poklidu došel pro tři body. Pod výhru 3:0 se opět výrazným způsobem podepsal v maximální pohodě hrající Javier "Chicharito" Hernández.

Že Die Werkself rozhodně nehodlají ponechat cokoliv náhodě, dokazovali už od úvodu. Ve 12. minutě zahrával Calhanoglu rohový kop, po kterém Stefan Kiessling orazítkoval tyč. Turecký reprezentant to potom zkoušel dvakrát přímo. V jeho případě bylo nebezpečí veliké, i když to zkoušel z dálky. I Hannoverští se chtěli prosadit. Jmenovitě Manuel Schmiedebach a Hugo Almeida, leč ... neprosadili se.

Na gól se tedy čekalo až do samotného závěru prvního poločasu. Calhahoglu rozehrával z levé strany další roh. Ve vápně si balon ukázkově našel Stefan Kiessling a zamířil dokonale do protipohybu Ron-Roberta Zielera - 1:0. Po první půli tedy panovala v BayAreně spokojenost. Otázka byla, co přinese poločas druhý. Víceméně totéž, nebo něco jiného?

V 54. minutě mířil těsně vedle levé tyče Karim Bellarabi. Pak měl smůlu Hakan Calhanoglu. Z levého rohu malého vápna nastřelil břevno, od nějž se balon odrazil do pravé tyče, od níž se odrazil na brankovou čáru, z níž jej do bezpečí odkopnul Miiko Albornoz. Po hodině hry došlo v šestnáctce ke kontaktu Kiesslinga a Hirokiho Sakaie.

Německý útočník zrovna šikovně nasadil japonskému protihráči housle, díky čemuž by se ocitnul sám před Zielerem. Rozhodčí Tobias Welz zapískal a ukázal na penaltový puntík. Protože faulovaný by neměl "pětku" zahrávat, vzal si míč Chicharito a střelou k pravé tyči nezklamal - 2:0. Nutno dodat, že hannoverský gólman by na kulatý předmět zřejmě nedosáhl, i kdyby skočil na správnou stranu.

Před severoněmeckým týmem Thomase Schaafa stál v tu chvíli prakticky neřešitelný úkol. Přesto se hosté snažili hrát ofenzivněji, což se jim vymstilo tři minuty před vypršením řádné hrací doby. Kevin Kampl přihrál Chicharitovi, jenž obešel Marcela a podél padajícího brankáře mířil přesně ke vzdálenější tyči - 3:0. A rázem je z toho čtvrté místo, zatímco H96 spadli na to úplně poslední.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele