16. kolo
17.12.2014 20:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

TSG Hoffenheim - Bayer Leverkusen 0:1

Leverkusen nakonec přeci jen porazil Hoffenheim. Ovšem na třetí místo tabulky se zásluhou lepšího skóre posunula Borussia Mönchengladbach, která nadělila čtyři branky Werderu Brémy. Oba týmy mají na kontě sedmadvacet bodů.

Možná si ještě pamatujete, kterak vsítil Stefan Kiessling v utkání s Hoffenheimem gól skrz boční síť. Příznivci domácího celku tomuto jinak stále velice spolehlivému střelci, který sice nastřádal v této sezoně prozatím jen tři branky, rozhodně neodpustili a de facto už od úvodního hvizdu mu to dávali poměrně hlasitě najevo. A to ještě netušili, že bude katem jejich oblíbeného týmu i tentokrát.

Třicetiletý fotbalista se však bučením ochozů nenechal vyvézt z míry a jako první pořádně zaměstnal Olivera Baumanna v brance domácích. Ti se v podstatě jenom bránili. Ať už šlo o nebezpečně zahrávané standardní situace v podání Hakana Calhanagla či jakés takés příležitosti Korejce Son Heung-Mina. V první půli ale ve Wirsol Rhein-Neckar-Areně branka nepadla. Diváci se dočkali až v 79. minutě. A v tomto případě rozhodně nemůže nikdo pochybovat o tom, že Kiesslingův zásah byl zcela podle pravidel. Předcházela mu přesná přihrávka od Juliana Brandta před prázdnou branku, takže eventuální neregulérnost mohlo ohrožovat pouze ofsajdové postavení, které se však nekonalo - 1:0.

Následně tedy bylo na svěřencích Markuse Gisdola, aby ty Schmidtovy pozlobili. A skutečně se jim to vcelku dařilo, ovšem ani jednu střelu nedokázali usměrnit za záda Bernda Lena. Hoffenheim sice prohrál, nicméně vzhledem k vyrovnanosti týmů na třetím až osmém místě může mít ještě o víkendu v případě výhry nad Herthou šanci posunout se před zimní pauzou na pohárové pozice.

Autor: Tomáš Kordík / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele