33. kolo
16.05.2015 15:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

SC Freiburg - Bayern Mnichov 2:1

Mizérie Bayernu pokračuje. Stejně jako loni, i letos bavorský klub po brzkém zisku titulu jednoduše "vypnul" a finišuje sezonu v hrůzné formě. Dnes toho využil zachraňující se Freiburg, který vybojoval důležitou výhru 2:1 a udržel se tak nad zónou ponoru.

Pep Guardiola byl odhodlán udělat vše pro to, aby zabránil třetí ligové porážce v řadě, a na hřiště vyslal silnou jedenáctku, tentokrát i s Mariem Götzem. A zpočátku to vypadalo, že si favorit pro výhru opravdu dojde - pravda, Manuel Neuer sice musel už v deváté minutě likvidovat pokus Jonathana Schmida, jinak se ale děly věci zejména na druhé straně.

Branku Mehdiho Benatii ještě rozhodčí kvůli útočnému faulu neuznali, Bastian Schweisteiger, který nastoupil k jubilejnímu 500. zápasu za svůj klub, však už skóre otevřít dokázal (zakončoval po přesném pasu Mitchella Weisera). Jenže Bayernu pod Guardiolou zkrátka zřejmě není souzeno dohrávat sezonu v klidu: do té doby neškodný Freiburg zničehonic vyrovnal nádhernou ránou Admira Mehmediho z pětadvaceti metrů.

Bavorský klub se odmítal spokojit s bodem a po změně stran opět utáhl šrouby; před hlavičkujícím Götzem však skvěle zasáhl Roman Burki, zatímco Schweinsteigerův přímý kop zastavilo břevno. Freiburg už v této fázi prakticky rezignoval na honbu za vítěznou brankou, 'zalezl' za míč a bránil cenný bod.

To se změnilo až s příchodem Nilse Petersena, který nahradil na hřišti unaveného Mehmediho. Mladý útočník, který dříve nastupoval právě za Bayern, na sebe okamžitě začal strhávat pozornost a krátce po svém nástupu už slavil vítěznou trefu, když mu na střelu nabil přesným pasem Karim Guédé. V ochozech Dreisamstadionu tak bylo nakonec veselo - situace Freiburgu je nyní o dost uspokojivější, i když vyhráno ještě zdaleka nemá.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vzhledem k tomu, ze nam zbyvaji uz jen dva zapasy - venku s freiburgem a doma s mohuci, ktery ani jeden nepatri k tomu lepsimu z bundesligy, tak bych klidne dal sanci i nejakym mladym hracum zahrat si v zakladu, napr. Kurta bych chtel videt.

Postavil bych to asi Neuer - Weiser, Martinez, Boateng, Bernat (Strieder) - Thiago, Rode, Gaudino - Muller, Lewandowski, Kurt

3:0 Lewa, Muller 2

Reagovat
Jardman

Autore, prosím vás, o jakých trapasech to píšete? A z Barcelonou mi to přijde též trochu z cesty...

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Tak im treba pojebaným fašistom nikdy nehrali pekný futbal debilkovia

Reagovat
bayern987

Nějakých 70 let zpátky to asi bída byla no...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele