12. kolo
22.11.2014 15:30 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

Hannover 96 - Bayer Leverkusen 1:3

Leverkusen se přibližuje Lize mistrů. Dnes svěřenci Rogera Schmidta zvládli na jedničku těžký zápas v Hannoveru, vyhráli 3:1 a přerušili tak soupeřovu úspěšnou sérii. Všechny branky padly ve druhé půli, kterou hosté zcela ovládli; postarali se o ně probuzený kanonýr Stefan Kiessling, Heung-Min Son a Karim Bellarabi. Na druhé straně pouze snižoval Ceyhan Gülselam.

Reprezentační pauza přišla pro Bayer v pravý čas; ambiciózní celek totiž začínal ztrácet půdu pod nohama a přestávka mu viditelně prospěla. Dnes to bylo jasné od úvodních minut - doma velice silný Hannover se na soupeřův nástup nechytal. Naopak Leverkusen dával zřetelně najevo, že nehodlá zakončit další zápas s nulou na kontě vstřelených gólů. Jako první na sebe upozornil Hakan Calhanoglu, který dvakrát pokoušel štěstí zdálky; Kiessling zase v brzké šanci po perfektní přihrávce Bellarabiho trefil pouze boční síť.

Teprve poté se ke slovu dostal i Hannover, který byl před zápasem v roli lehkého favorita. Uzdravený kapitán Lars Stindl však svoji šanci zahodil a proměnit nedokázal ani Joselu. Die Roten začali na hřišti postupně dominovat, ovládali držení míče a deset minut před pauzou mohli udeřit, nedorozumění mezi Berndem Lenem a Robertem Hilbertem však nepotrestali.

Po změně stran byl nicméně na koni opět Leverkusen, který začal druhou půli ještě agilněji než tu první - a brzy přišla i gólová odměna. 13 minut po opětovném rozehrání už domácí prohrávali o dvě branky - nejprve se zblízka prosadil Kiessling po přízemním pasu Gonzala Castra, poté se s fantastickým finišem z hranice vápna přihlásil o slovo Son.

Domácí nicméně nesložili zbraně a po hodině hry dokázali vstřelit kontaktní gól, když Gülselam hlavou uklidil do sítě přímý kop Hiroshi Kiyotakeho. Kýžené vyrovnání však nepřišlo, naopak Leverkusen svůj náskok ještě pojistil - Bellarabi se v 73. minutě skvěle uvolnil a suverénně propálil bezmocného strážce Rona-Roberta Zielera. Leverkusen předvedl ve druhém dějství velice dobrý výkon a tři body si připisuje zcela po zásluze.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
johnn

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele