6. kolo
28.09.2014 17:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Hamburger SV - Eintracht Frankfurt 1:2

Fotbalisté Hamburku nedokázali zvítězit ani ve svém šestém zápase v německé lize a navíc v samém závěru přišli v souboji s Frankfurtem i o bod po výsledku 1:2. Domácí výběr sice dokázal skórovat v 58. minutě a přerušil tak více jak pětisetminutovou sérii bez vstřelené branky, na vylepšení pozice to ale nakonec nestačilo. Hamburk je tak stále poslední se dvěma body, Eintracht se posunul na sedmou pozici se ziskem devíti bodů.

V domácím dresu odchytal celé utkání český brankář Jaroslav Drobný, záložník Petr Jiráček se na hřiště dostal v 86. minutě. V dresu Frankfurtu zůstal na lavičce útočník Václav Kadlec a ani tentokráte se na trávník nepodíval. V úvodním dějství byla znát nervozita v obou táborech a domácí hlavně nechtěli inkasovat. Jediná vážnější možnost byla k vidění až ve 44. minutě, hned z toho byla vedoucí trefa.

Po krásné akci po levém křídle propadla přihrávka až na zadní tyč k volnému Harisu Seferovičovi, který zamířil do protipohybu gólmana Drobného do středu branky a ani jeden z vracejících se hráčů Hamburku i přes lehkou teč nezabránil míči dostat se do branky. Po změně stran Hamburk zvýšil obrátky a vyrovnat mohl po necelých deseti minutách, kdy se do velmi dobré šance probojoval Holtby.

Ten se vyhnul ofsajdové pasti a snažil se obejít gólmana Wiedwalda, jenže dostal se do příliš ostrého úhlu a nakonec poslal balón pouze do boční sítě. Domácí výběr se dočkal po necelé hodině hry. Holtby na hranici ofsajdu vysunul Nicolaie Müllera, který zblízka nakonec propálil hostujícího strážce, balón zapadl do branky k pravé tyči. Nicméně Hamburku remízový výsledek v žádném případě nestačil a byl mírně lepší i v následujících minutách.

Necelou čtvrthodinu před koncem překvapil Lasogga bránícího Andesona a přilepil se na jeho záda, nakonec dokázal i zakončit, ovšem brankář Wiedwald byl pozorný a balón zachytil. Krutý okamžik pro domácí přišel v 90. minutě. K přímému volnému kopu z dobrých třiceti metrů se postavil Lucas Piazón a balón krásně zakroutil do levého horního rohu, brankář Drobný se stačil pouze ohlédnout.

V příštím duelu se Hamburk pokusí vybojovat své první vítězství na půdě favorizovaného Dortmundu, Eintracht v domácím prostředí přivítá nováčka z Kolína.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, espnfc.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Lahvac-CZ

1:0.. překvapení

Reagovat
HSV1887

4:0

NUR DER HSV !!!

Reagovat
Lahvac-CZ

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele