12. kolo
22.11.2014 15:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Bayern Mnichov - TSG Hoffenheim 4:0

Bayern potvrdil roli favorita, před vlastními fanoušky rozstřílel Hoffenheim 4:0 a nadále zůstává neporažen. Hosté sice v Allianz Areně začali zostra a dokázali soupeře potrápit, ještě v první půli však inkasovali dvě branky od Maria Götzeho a Roberta Lewandowského a nakonec museli dohrávat v deseti. Jasné vítězství mnichovských v závěru potvrdili Arjen Robben a Sebastian Rode.

Pep Guardiola se rozhodl vyslat na hřiště extrémně ofenzivní sestavu, v níž nechyběli ani Franck Ribéry s Arjenem Robbenem, kteří se na hřišti sešli poprvé od 29. dubna. Sázka na útok se ovšem zpočátku Bayernu vyplácela jen napůl - úřadující mistr se sice hnal dopředu při každé příležitosti, jenže vysoký pressing Hoffenheimu mu dělal velké problémy. Hosté si také připsali první velkou šanci zápasu, když Niklas Süle vybojoval míč a založil protiútok, z něhož Tarik Elyounoussi centroval na volného Modesteho; francouzský forvard však ze skvělé pozice hlavičkoval mimo.

Svěřenci Markuse Gisdola následně mohli potrestat chyby Manuela Neuera s Juanem Bernatem, místo toho však inkasovali. Bayern se rozhodl zůstat v klidu a nechat soupeře "vybláznit", a poté udeřil - Götze převzal míč nějakých 30 metrů od brány a vyslal na Olivera Baumanna famózní střelu, která zapadla přesně do vinglu. Do té doby se Guardiolův tým omezoval na "házenou" kolem hoffenheimského vápna, záblesk geniality německého reprezentanta však rozhodl.

Hosté se však s tímto stavem odmítali smířit a nadále útočili. Neuer dnes nevypadal zrovna ve formě, nicméně naštěstí pro domácí odolal a se všemi hoffenheimskými pokusy se vypořádal. Pojistku domácímu vedení pak dal ještě v první půli Lewandowski, když na zadní tyči uklidil hlavou do sítě Robbenův pas.

Po změně stran Bayern zvýšil tempo a zatlačil protivníka do defenzivy, gólman Baumann si však se střelami Ribéryho s Götzem poradil. Herně nicméně domácí vypadali lépe než v první půli a dávali jasně najevo, že nechtějí připustit žádné drama. Ne že by se Hoffenheim nesnažil - jde koneckonců o mužstvo, které umí v první řadě útočit, což málem potvrdil Volland (Neuer však jeho střelu vyrazil). Vůbec největší šanci na snížení zahodil Szálai, jehož rána z bezprostřední blízkosti mířila nepochopitelně přímo na Neuera.

V samém závěru však Bayern definitivně rozhodl. Nejdříve domácí fanoušci mohli oslavit soutěžní návrat Bastiana Schweinsteigera, který se objevil na hřišti poprvé od finále mistrovství světa s Argentinou, a poté přišlo zvýšení na 3:0 - po krásné týmové akci se prosadil Robben. Finální ránu statečně bojujícímu Hoffenheimu zasadil Rode, jemuž nabil navrátilec Schweinsteiger. V poslední minutě byl ještě za nebezpečný faul vyloučen Szálai, na výsledku - pro hosty trochu nespravedlivém - se však už nic nezměnilo.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4-0 pro BAYERN v klídku.

Reagovat
patriksimon

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

BAYERN je chytrej tým a proto v pohodě zvítězí a ještě uštří síly na těžší mače 5:0

Reagovat
bayern987

5:0 MIA SAN MIA! Schweini

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

s čistým kontem to nebude

Reagovat
bayern987

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele