29. kolo
18.04.2015 15:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Bayer Leverkusen - Hannover 96 4:0

Bayer Leverkusen doma nepřipustil jakékoliv překvapení a smlsnul si na Hannoveru. A protože Borussia Mönchengladbach jen remizovala s Frankfurtem, mají oba celky na kontě stejný počet bodů, a tedy i stejnou šanci na přímý postup do základní skupiny Ligy mistrů.

Svěřenci Rogera Schmidta si toho byli velmi dobře vědomí a v podstatě už od začátku utkání šli za vítězstvím. Zlobil především Hakan Calhanoglu, jehož přímé kopy vyvolaly v pokutovém území soupeře vždy zmatek. První gól však padl po dvaceti minutách hry z kopu rohového. Zásluhou stejného hráče, jehož centr zblízka neomylně usměrnil do branky Ömer Toprak - 1:0.

Po dalším přímém kopu solidně hlavičkoval Kyriakos Papadopoulos a následně to Calhanoglu zkoušel sám, leč nepřesně. Domácí to však nemuselo příliš mrzet, neboť ještě před pauzou zvýšili svůj náskok. Stefan Kiessling prodloužil na do vápna nabíhajícího kolegu Juliana Brandta, jenž střelou do pravého dolního rohu překonal Ron-Roberta Zielera - 2:0.

Záhy po změně stran se mohl do listiny střelců zapsat i Kiessling, jenže hlavou trefil pouze břevno. Naštěstí na malém vápně číhal na odražený balon Papadopoulos a nekompromisně jej napálil do sítě - 3:0. Nakonec se dočkal i Kiessling, který dokázal, že je stále obávaným kanonýrem, nikoliv ovšem penaltovým exekutorem, neboť právě po jeho zaváhání vypadl Bayer z Ligy mistrů.

Proti Hannoveru se však žádná "desítka" nekopala. Naopak v 70. minutě mu Lars Bender naservíroval balon přímo před bránu tak, aby stačilo jen nastavit levačku - 4:0. Jenže opakované záběry ukázaly, že se jednalo o ofsajd, a to dokonce dvojnásobný. Gól tedy platit neměl a hráči Hannoveru se právem hněvali. Rozhodčí Siebert už ale své rozhodnutí nezměnil.

Což o to, Leverkusenští by nepochybně zvítězili tak jako tak, zvláště když v závěru chyběl tečované střele Karima Bellarabiho jen malinkatý kousek, ale v případě Tayfuna Korkuta a spol. může hrát každá inkasovaná branka velkou roli. Vždyť v tuto chvíli mají pouze dvoubodový náskok na Paderborn, jenž se nachází na barážové pozici.

Autor: Tomáš Kordík / soccernet.com, kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jasná 1 3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele