30. kolo
25.04.2015 15:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

1. FC Köln - Bayer Leverkusen 1:1

Köln díky gólu ze závěrečné desetiminutovky udržel jarní domácí neporazitelnost. Remíza proti Leverkusenu těší o to více, že by mohla v závěrečném zůčtování stát lokálního rivala postupu přímo do základní skupiny Ligy mistrů.

Kozli začali utkání velmi aktivně, za což mohli sklidit ovoce. Kdyby ovšem přímý kop Jonase Hectora trefil zařízení a kdyby Yuya Osako po centru stejného hráče neztroskotal na Berndu Lenovi. V prvním poločase se však v největší šanci octil hostující Hakan Calhanoglu. Poté, co ve vápně fauloval Dominic Maroh pronikajícího Stefana Kiesslinga, se kopala penalta. Turecký reprezentant ale na Timo Horna nevyzrál. V první půli tedy na Rhein Energie Stadionu branka nepadla.

I v té druhé začali lépe domácí, ale finální kombinace jim poněkud vázla. Takže udeřili svěřenci Rogera Schmidta. Konkrétně to bylo po hodině hry. Rychlý útok nejprve chtěl zakončit Karim Bellarabi, ovšem pak si svůj původní úmysl rozmyslel a vyzval ke skórování o něco lépe postaveného Juliana Brandta, jehož střela pravačkou z hranice pokutového území nepostrádala ani razanci, ani přesnost - 0:1.

Družina Petera Stögera ale nesložila zbraně a hnala se za vyrovnáním. Marcelu Rissemu mnoho nechybělo a hlavička Anthonyho Ujaha ke škodě domácích příznivců postrádala přesnost. V 83. minutě už nadpoloviční většina fanoušků a fanynek na stadionu jásala. Dlouhý balon do vápna se po hlavičkovém souboji odrazil k dvěma střídajícím hráčům - Tinu Jedvajovi a Bardu Finnemu.

Jenže protože obránce Bayeru v rozhodující moment podklouzl, mohl útočící hráč z hranice malého čtverce vcelku pohodlně zavěsit do protipohybu gólmana - 1:1. V samotném závěru mohla Calhanogla neproměněná penalta ještě více mrzet. Nicméně naštěstí pro něj i pro celý Leverkusen, Kevin Vogt svou příležitost propásnul.

Köln se tedy nyní drží sedm bodů nad barážovou pozicí, na kterou se po neúplném třicátém kole posunul Hamburk díky výhře nad Augsburgem, se kterým se Kozli střetnou příští víkend. Bayer zůstává třetí a čeká, jak dopadne souboj Borussie Mönchengladbach s Wolfsburgem. Následně se už bude připravovat na prestižní duel s Bayernem Mnichov.

Autor: Tomáš Kordík / soccernet.com, kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele