1. kolo
09.08.2009 17:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

SC Freiburg - Hamburger SV 1:1

Nováček z Freiburgu se na úvod sezóny prezentoval velmi sympaticky, když na domácí půdě herně jasně předčil favorizované hosty z Hamburgu. Ti vedli již od třetí minuty zásluhou Pitroipy, v dalším průběhu utkání ale nepředvedli prakticky nic. Domácí nakonec vyrovnali Bechmannem po změně stran, na víc už jejich převaha ale nestačila.

Diváci na freiburském stadionu se ani nestačili rozkoukat a domácí už prohrávali. Ve 3. minutě nedokázali obránci SCF odvrátit míč po Trochowského rohovém kopu do bezpečí, do balonu se levačkou opřel Pitroipa a mířil přesně k levé tyči - 0:1. Freiburg se vzpamatovával jen krátce a poté začal úřadovat se svoji kombinační hrou.

První pokus zaznamenal Flum, ve 13. minutě se pak do stoprocentní příležitosti dostal Bechmann, ale střelou z voleje trestuhodně nedal. Stejný hráč se v zakončení mýlil i o pár minut později, další šance domácích pak nedali Banović a Abdessadki. HSV tak šlo díky prachbídné koncovce Freiburgu do šaten s hubeným náskokem.

Do druhé půle se na hřišti nezměnilo nic personální ani herně, domácí borci nadále úřadovali. V 51. minutě o chloupek minuli míč Krmaš a Butscher, chvíli nato se fanoušci Freiburgu dožadovali penalty za zákrok Mathijsena na Bechmanna, ale rozhodčí Sippel byl neoblomný.

Takřka po hodině hry se za zraněného Boatenga dostal do hry Rozehnal a domácí hráči debut českému obránci patřičně osladili. Hned v 65. minutě totiž Rozehnal upadl při souboji tělo na tělo s Idrissouem, který bleskurychle našel před brankou Bechmanna a zkušený útočník Freiburgu, byť míč netrefil dobře, přehodil Rosta šťastným obloučkem - 1:1.

Kdo se domníval, že vyrovnání probudí Hamburg z letargie, byl důrazně vyveden z omylu. Mnohem aktivnější byli i nadále hráči Freiburgu, ale své náznaky šancí, stejně jako v prvním poločase, nedokázali dotáhnout do konce. Když pak Petrić v jediné šanci HSV druhé půle nůžkami mířil vedle branky, skončilo utkání dělbou bodů.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
Tomtaf

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele