15. kolo
05.12.2009 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Hamburger SV - TSG Hoffenheim 0:0

Souboj týmů z nejvyšších pater tabulky svého vítěze nenašel, Hamburk se s Hoffenheimem o body podělil. Ač skóre protiřečí budoucím větám, měli jsme možnost vidět velmi atraktivní a solidní podívanou plnou ostrých osobních soubojů, hru s výborným tempem a nasazením, bohužel však ochuzenou o nějaké branky a zároveň i výraznější šance, kterých bylo jako šafránu.

V prvním poločase byla aktivnější domácí jedenáctka, která sice měla více ze hry, ale svou převahu nedokázala účinněji využít, vytvořila si jen dvě poněkud výraznější šance, a to v úvodu poločasu. U obou šancí byl švédský reprezentační útočník Marcus Berg, který nejprve vyzval kapitána Davida Jarolíma, kterému ale míč po špatném zpracování v nejdůležitější moment utekl do náruče Hildebranda, a poté Piotra Trochowkého, jehož parádní volej vytěsnil nad branku parádním zákrokem hostující brankář.

Jenže poté se hra vyrovnala, Hoffenheim přitvrdil hru a Hamburku nevyhovoval ani prachbídný stav trávníku. Fotbal se změnil v atraktivní přetahovanou, načež obě mužstva bojovala spíše o střed pole. Hoffenheim se postupně dostával do hry a v závěru to byl on, který přimáčkl svého soka k pokutovému území. Frank Rost ale všechny centry a střely bez větších potíží ukryl ve své náruči.

Po obrátce byla hra dlouho vyrovnaná, bohužel opět bez větších šancí a příležitostí. Až v závěru utkání pootevřel Hamburk vrátka a dovolil Salihovičovi dvakrát výrazněji zahrozit. Sám se do žádné větší příležitosti nedostal, Hildebrand byl takřka bez práce.

Jeho oponent Frank Rost si naopak připsal několik důležitých zákroků, z nichž nesmím opomenout výborný reflex proti Salihovičově ráně. Hoffenheim se dostal do protiútoku, Obasis potáhl na levé straně šestnáctky a vrátil na vápno na z druhé vlny si nabíhajícího Salihoviče, jehož technickou střelu k tyči Rost bravurním zákrokem zneškodnil.

Hamburk marně dobýval jistou obranu hostí, v níž zahráli výborně zejména Šimunič a Vorsah. A byl to Hoffenheim, který se nakonec mohl radovat z vítězství. V devětasedmdesáté minutě po rychlém brejku přihrál Fraust na levé straně si zbíhajícího Salihoviče, který osamocen před Rostem trefil jen boční síť. To byla poslední šance utkání, v závěru už bez větších potíží Hoffenheim uhlídal snažící se ofenzívu domácích a připsal si zasloužený bod za bezbrankovou remízu.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele