31. kolo
17.04.2010 15:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Hamburger SV - 1. FSV Mainz 05 0:1

HSV pokračuje v jarní ligové katastrofě a v Nordbank Areně podlehl o nic hrajícímu Mainzu 0:1. Zároveň tím přepustil šestou příčku, tedy místo zajišťující Evropskou Ligu, vítěznému Stuttgartu. Proti marnému Hamburgu stačila hostům Bancého trefa z dvacáté minuty prvního poločasu a po zbytek zápasu i jen pasivní bdělost, proti bezbranným domácím.

Utkání začal s míčem na kopačkách Hamburg, ale útočil spíš jen aby se neřeklo. Defenziva hostů byla pečlivá a precizní, HSV v útočné fázi naproti tomu dávalo pozor spíš na to, aby samo neinkasovalo. I přesto tomu byli domácí hodně blízko v 16. minutě, kdy Schürrle centroval a Bancé trefil pravou tyč. Domácí se nepoučili, a tak čtyři minuty na to Mainz udeřil doopravdy - znovu to zařídila dvojka Schrürle-Bancé. První jmenovaný vysunul Bancého, který si s náběhem poradil s ofsajdovou pastí domácích a bezpečně překonal Rosta - 0:1.

Domácí byli v šoku, hosté při chuti. O tři minuty později střílel z vápna Schürrle. To už HSV pomalu pookřálo, tedy alespoň symbolicky. Ve 25. minutě to vysoko nad zdálky zkoušel Trochowski. O další střely z podobných vzdáleností se postaral Müller. Hostující gólma vychytal nejdříve znovu Trochoswkého a po něm i Tescheho a Berga. Víc si pohříchu domácí vytvořit nedokázali, hře chyběla hlavně myšlenka a smysluplnost a poločasový stav 0:1 byl zaslouženým zklamáním.

I v druhé pětačtyřicetiminutovce začali hosté lépe - v 48. minutě se Rost musel hodně snažit, aby si poradil s Bancého dvacetimetrovou střelou. V 52. minutě hrubil Müller, když podskočil Trochowskho centr, Tesche ale volnou bránu hlavou přestřelil. Hra dle probíhala v nudném a bezbarvém tempu, za zmínku stojí šance Berga v 73. minutě, kdy védský střelec sice dostal dobrý centr, ale hodně přestřelil. V 77. minutě se neprosadil ani Van Nistelrooy a zápas tak skončil zaslouženým vítězstvím FSV 0:1.

Autor: Jiří Krejčí / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele