29. kolo
03.04.2010 15:30 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - Bayer Leverkusen 3:2

Frankfurt a Leverkusen sehrály vysoce zajímavé utkání s dvěma zvraty, na jehož konci se z mírně překvapivého vítězství radují domácí, kteří tak po třech výhrách v řadě mohou snít o evropských pohárech. To Bayer prohrál třetí utkání z posledních čtyř a na boj o titul již může zřejmě zapomenout.

Od samého začátku nabídlo klání vysoké tempo a diváci v zaplněné Commerzbank-Areně se měli na co dívat. Jako první si vytvořili šanci ve třetí minutě hosté, když hlavičku Hyypiäho zneškodnil Nikolov, na druhé straně zase na míč těsně nedosáhl Meier. Eintracht si postupně získával herní převahu, nebezpečnější ale byli stále hosté a ve třinácté minutě musel opět předvést veškeré své umění Nikolov, aby zachytil Derdiyokovu hlavičku po rohovém kopu.

Skóre se tak měnilo na druhé straně. V 28. minutě si právě Derdiyok pomohl v souboji s Russem rukama, Stark zapískal a následnou penaltu suveréně proměnil Teber - 1:0. Derdiyok poté vzal odpovědnost na sebe, nejprve sice v šanci znovu selhal, ale ve 33. minutě nahrál do výborné pozice Kießlingovi a ten levačkou zacílil přesně - 1:1. Švýcarský útočník hostí byl i nadále aktivní, svůj další pokus ale poslal vedle branky, v čemž ho v závěru půle na druhé straně napodobil Altintop.

Brzy po změně stran se ale Leverkusen dočkal vedení. Hned ve 46. minutě "založil" hostující akci katastrofální rozehrávku Jung, následně se míč po ose Vidal - Kroos dostal až na volného Kießlinga, jenž se před brankou znovu zachoval jako chladnokrevný kanonýr - 1:2. Úsměv na hostujících rtech ale vydržel jen tři minuty, poté Schwaab zezadu fauloval Korkmaze a byl vyloučen.

Eintracht hned vrhl vše do útoku, což se mu mohlo následně vymstít - Bayer mohl z některého z kontrů zvýšit, jenže nestalo se tak a v 62. minutě přišla Caiova chvilka - brazilský špílmachr napřáhl z více než 30 metrů a odrazem o břevno vyrovnal na 2:2. Chvilku nato mohl vrátit hostům vedení Vidal, jenže branku minul a závěr patřil domácímu týmu. Feninovu šanci sice skvěle zneškodnil Adler, v 89. minutě ale se míč po rohu odrazil k Franzovi, který nůžkama rozhodl o frankfurtské výhře 3:2.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Leverkusen po 2 prohrách musí zabrat a vyhrát,to se jim povede 1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele