18. kolo
16.01.2010 15:30 CET
4 : 2
(3:1)

Reportáž

Bayer Leverkusen - 1. FSV Mainz 05 4:2

Leverkusen po necelých 20 hodinách znovu vévodí bundeslize, neboť na včerejší výhru Bayernu odpověděl nejlépe, jak mohl - doma porazil 4:2 nebezpečného nováčka z Mainzu. Gólově se na tom podílel i Michal Kadlec, který utnul špatný začátek zápasu z pohledu Bayeru.

Hosté začali bez zbytečné bázně a hany a už v první minutě nebezpečně hlavičkoval Bancé, jehož pokus šel těsně nad břevno. Vedení Mainzu na sebe ale stejně nenechalo dlouho čekat. V osmé minutě vyrazil Adler s vypětím všech sil Ivanschitzův přímý kop na tyčku, dorážející Hoogland však už měl snadnou práci - 0:1. O pět minut později ale Bayer znenadání vyrovnal, když Kroosův roh na přední tyči optimálně trefil hlavou Kadlec - 1:1.

Branka domácích úplně převrátila koloběh utkání, hosté se naprosto sesypali a v 19. minutě už prohrávali. Vidal našel vpředu osamoceného Kießlinga, který počkal na nabíhajícího Barnettu a chytře mu míč prostrčil; švýcarský záložník pak prudkou ranou prostřelil Müllera - 2:1. Leverkusen byl najednou nahoře, hru bez problémů kontroloval a brzy znovu udeřil. Kießlinga sice nejprve vychytal Müller, ve 30. minutě ale Noveski odvrátil míč jen ke Kroosovi a ten z voleje pálil přesně k levé tyči - 3:1.

Do konce první půle se již nic důležitého neudálo, a stejně tomu tak bylo i dlouho po změně stran, ačkoliv hostující kouč Tuchel poslal na hřiště dvě nové tváře. Zdramatizování utkání nakonec přišlo v 67. minutě, kdy Amriho centr nedokázala domácí obrana dobře vyřešit, a tak se míče chopil Bungert a odrazem o pravou tyč ho poslal do sítě - 3:2. Dvě minuty nato mohlo být vše při starém, ale Derdiyok trefil hlavou pouze brankovou konstrukci.

V dalších domácích šancích nepochodili Vidal a Kroos, v 82. minutě pak měl Mainz možnost vyrovnat. Ivanschitzova pobídka se dostala k Sotovi, jeho pokus ale zneškodnil Adler. V závěru pak přišli na hřiště domácí Rolfes, Augusto i Helmes, byl to ale někdo jiný, kdo měl poslední slovo. Augusto provětral pravou stranu hřiště a nacentroval na Derdiyoka, který z voleje poslal míč za bezmocného Müllera a upravil tím na konečných 4:2.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele