28. kolo
27.03.2010 15:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - VfL Wolfsburg 0:2

Wolfsburg dal zapomenout na trapnou prohru s Herthou z minulého kola a dvěma pozdními góly Džeka vyhrál v Mainzu, který pro změnu na prohru navázal prohrou. Vlci se tak stále blíží pohárovým příčkám, ale vzhledem k výhře Brém pořád ztrácejí propastných osm bodů. Mainz klesl do druhé poloviny tabulky na desátou příčku, pět bodů před Hoffenheim.

Jak se již stalo příjemnou tradicí, utkání Mainzu s Wolfsburgem mělo svižný průběh. Hned v páté minutě střílel Džeko a Mainz záhy hbitě zareagoval šancí Szalaie a Noveského. Mainz pomalu dostával Vlky pod tlak a přicházely i šance, především v podobě střel Ivanschitze. Wolfsburg reagoval prostřednictvím protiútoků, za zmínku stojí především Džekova střela z patnácté minuty.

S blížícím se koncem poločasu ale úroveň zápasu klesala, Wolfsburg převzal taktovku utkání, ale příliš aktivně nedirigoval. Džekův pád nechal rozhodčího Starka chladným a když se ve 42. minutě po Misimovićově kopu hlavou netrefil ani Barzagli, první poločas skončil bezbrankovým výsledkem 0:0.

Druhá půle začala stejně aktivně jako ta první, jen čtyři minuty po jejím začátku střílel Heller. Minutu po něm pak Fathi po Schürrleho centru trefil levou tyč. Wolfsburg odpověděl náznaky šancí v podání Misimoviće a Grafiteho v 55. minutě. Šest minut na to hrozil, avšak nepříliš nebezpečně, ještě Sascha Riether.

Krátce na to, pouhou minutu, se do toho opět obuli domácí a bylo na co koukat. V 62. minutě po chybě Madlunga s Barzaglim selhal sám před Benagliem Amri a o několik okamžiků později švýcarský gólman vychytal i přesně hlavičkujícího Szalaie. O dvě minuty později ještě střílel ze střední vzdálenosti Ivanschitz.

Příštích dvacet minut se odehrávalo v poněkud klidnějším rázu, pak ovšem přišly chvíle Edina Džeka. Přesněji byly dvě - nejprve bosenský snajpr ve 83. minutě hlavičkoval do branky geniální pas Misimoviće a stejně úspěšně zakončoval i těžký centr Riethera na vzdálenější tyči, čímž se v rámci tabulky střelců dotáhl na prvního Kießlinga.

Autor: Jiří Krejčí / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Sakra !!! co je s tim zianim proč nehraje ???

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele