21. kolo
06.02.2010 15:30 CET
3 : 3
(1:2)

Reportáž

1. FC Köln - Hamburger SV 3:3

Kozlové doma již poněkolikáté zaspali úvod, zlepšená ofenziva jim ale nakonec vybojovala zasloužený bod za remízu 3:3. HSV prakticky celý zápas vedlo, ani dvoubrankový náskok vybudovaný zásluhou Petriće ale nedokázalo udržet.

Hosté dnes znovu dokázali, že první minuty jim vycházejí na výbornou. Uběhlo sotva 120 vteřin, když po Eliově přihrávce pálil Petrić, Mondragón stačil míč pouze vyrazit před sebe a dobíhající Jansen se ke skórování nenechal dvakrát pobízet - 0:1. Tři minuty nato oslovil Elia tentokrát Berga, ten ale míč do domácí svatyně nedostal. Köln se pak již probudil a Novaković s Womém poprvé zahrozili, v 18. minutě pak mohl, či spíš měl vyrovnat Freis, kterého pěkným pasem uvolnil Petit, ale následně vychytal Rost.

Domácí ale bojovali nadále a odměna přišla po půlhodině. Petitovu standardku si ve vápně našel Mohamad, který v souboji předčil Mathijsena a hlavičkou srovnal na 1:1. Jenže tento stav trval pouze do 36. minuty, poté dostal na levé straně dostatek prostoru Jansen a ve vápně úřadující Petrić proměnil jeho centr v opětovné vedení - 1:2. Kozlíci chtěli stůj co stůj znovu vyrovnat ještě do přestávky, Freis ale Rincónovy chyby nevyužil a neujala se ani Novakovićova střela z dálky.

Po obrátce tak mohli své útočné choutky uplatnit znovu hosté ze severu. Ve 49. minutě se Aogův centr snesl na ruku domácího stopera Geromela a sudí Weiner dlouho neváhal. Nařízenou penaltu pak střelou do středu branky proměnil Petrić - 1:3. Domácí poté vrhli všechny síly dopředu, což mělo za následek šance na obou stranách, které ovšem zůstaly bez gólového vyjádření. V 69. minutě se domácí obecenstvo zlobilo, neboť Petitovu střelu zastavil rukou Rozehnal, pokutový kop se však tentokrát nezahrával.

V 75. minutě ale přesto přišlo zdramatizování zápasu, když se k přímému kopu postavil šutér Novaković a precizní střelou k levé tyči vykřesal pro 1. FC naději - 2:3. Soldův tým se trpělivě snažil do samého závěru a v 88. minutě mu nechtěně pomohl sám soupeř. Novaković nabil Chihimu, jehož střelu z dvaceti metrů nešťastně tečoval mimo Rostův dosah Rozehnal a bylo srovnáno, 3:3. Minutu před koncem se na hřiště dostal i hvězdný van Nistelrooy, navrátit Hamburgu vedení ale již ani on nesvedl.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele