10. kolo
28.10.2008 20:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Werder Brémy - Bayer Leverkusen 0:2

Žádné gólové hody se v utkání Brém s Leverkusenem nekonaly, fanouškům hostujícího týmu to ale nemusí vůbec vadit. Bayer totiž díky brankám Vidala a Friedricha ze druhé půle zvítězil potřetí za sebou 2:0 a minimálně do zítřka se posunul před Hoffenheim na čelo Bundesligy.

První poločas se hrál v celkem slušném tempu, obě obrany však byly až nečekaně pozorné, takže mnoho šancí nebylo. Začátek měl lepší Werder, hned ve třetí minutě rozehráli domácí nakrátko přímý kop, po němž levačkou vypálil Almeida a tvrdou ranou vyprášil Adlerovy rukavice. O něolik minut později utekl po levé straně Rosenberg, procpal přihrávku do pokutového území na Almeidu, ten ale z úhlu mířil těsně vedle.

S postupem času převzal otěže do svých rukou Bayer, za nějž jako první zahrozil po přímém kopu Kadlec, jehož přízemní pumelice šla ale mimo. Chvíli poté se na pravé straně prosadil Helmes a nahrál do šestnáctky Kießlingovi, jeho pramálo razantní pokus ale byl rovněž nepřesný. Ve 39. minutě se tak slova ujal sám Helmes, který si posunul míč kolem Mertesackera a vypálil, trefil ale pouze boční síť.

První minuty po přestávce se hrály stylem nahoru-dolů, žádná velká šance ale dlouho nepřichzela. Až v 68. minutě se naskytla Bayeru poté, co Vander nedokázal dobře vyřešit nepříliš těžký centr a vyrazil ho pouze ke kopačkám Schweglera, ten ale zbrkle přestřelil. V 71. minutě však již hosté svou drobnou převahu ve druhé půli zúročili. Castrův centr vrátil do ohně hlavou Helmes, Vander míč vyboxoval pouze před Vidala a ten ho jen uklidil do prázdné branky – 0:1.

Poté se do ofenzivy pustil pochopitelně Werder a v 79. minutě měl velkou šanci na vyrovnání, Rosenbergův parádní volej ale zneškodnil neméně povedeným zákrokem Adler. O minutu později tak bylo hotovo, po Barnettově rohu se míč dostal až k Rolfesovi, jenž trefil tyč, odraženého míče se ale ujal Friedrich a uklidil ho pod břevno – 0:2. Brémští se již na odpor nezmohli, navýšit naopak mohl střídající Gekas, který ale neproměnil samostatný únik. Přesto ho to ale mrzet nemuselo, jeho tým si veze tři body z Weserstadionu.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele