17. kolo
13.12.2008 15:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

VfL Bochum - 1. FC Köln 1:2

Bochum doma prohrála 1:2 s Kölnem, což pro ní znamená jediné - zimní pauzu stráví s pouhými jedenácti body na sestupové sedmnácté příčce. To hosté jsou na tom o poznání lépe, tři body jim upevnily pozici ve středu tabulky, kde jsou nyní jedenáctí.

Bochum začala utkání aktivněji, hlavně Epalle byl hodně vidět. Obhodil si Brečka, u lajny si posadil na zem Pezzoniho a odcentroval na zadní tyč, kde však Dabrowski hlavičkoval hodně v záklonu a podle toho také zakončení vypadalo. O pár minut později si Epalle tentokráté z levé strany sběhl do středu hřiště, napřáhl z dobrých 25 metrů a jeho skákavá střela orazítkovala vzdálenější tyč Mondragónovy brány.

Jenže byli to právě hosté, kdo jako první gólově udeřil. Mišo Brečko zahrával stadardní situaci z 35 metrů, našel přesně hlavu McKenny a ten umístěnou hlavičkou poslal míč ke vzdálenější tyči brány - 0:1. Minutu poté již přišla poločasová přestávka.

Druhá půle začala ve vlažnějším tempu, utkání rozhýbal až gól domácích, kteří v 58. minutě zásluhou kapitána Dabrowského srovnali. Epalle zahrával rohový kop, Dabrowski vyskočil ze všech nejvýšše a koníčkem bezproblému skóroval - 1:1.

Utkání velmi ovlivnilo vyloučení stopera hostů Geromela, který si u rohového praporku soupeře zbytečně hrál s míčem, přišel o něj a aby zabránil nebezpečnému breaku, zastavil soupeře nedovoleným způsobem a uviděl od rozhodčího druhou kartu žluté barvy. Oslabení hosté se ale semkli a byli to právě oni, kdo strh v 87. minutě vedení na svojí stranu. Ehret se probil přes celé hřiště, už šel sám na bránu domácích, ale ještě přihrál volnému Ishiakovi a ten trefil zívající prázdnou branku zcela bez problémů - 1:2. Domácí tam ještě reklamovali Ehretovu ruku při zpracování, ale rozhodčí gól uznal.

Ještě v 90. minutě se dostal do podobného úniku Novakovič, jenže v pokutovém území přihrál pád a šel předčasně do sprch za Geromelem. Kouč Kolína Christoph Daum ale nemusel smutnit, protože jeho svěřenci si vezou z Bochumi všechny tři body.

Autor: Jaromír Eybl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele