31. kolo
09.05.2009 15:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Hannover 96 - Eintracht Frankfurt 1:1

Hannover doma pouze remizoval s Eintrachtem Frankfurt 1:1, i když dle průběhu zápasu může být za bod rád. Hosté jsou ale rádi i za bod, zvlášť když soupeři v boji o záchranu nezískali ani ten jeden.

Utkání otevřel svojí šancí Jacek Krzynówek, který se hravě zbavil dvou obránců a tvrdou střelou vypálil těsně vedle pravé tyče brány hostů. Hosté ale odpovědeli brzy, když po rychlé akci po pravém křídle běžel Mahdavikia sám na brankáře Enkeho. Místo přihrávky z první na zcela volného Fenina volil kličku a pak ve skluzu nestihl trefit volnou bránu.

Účet utkání tak otevřeli 9. minutě domácí po rychlé akci středem hřiště, jak z fotbalové učebnice. Forssell z první poslal kolmici na Schlaudraffa, ten zas na Brugginka a na toho již zívalá zcela prázdná brána - 1:0.

Hosté se snažili rychle odpovědět a málem se jim to povedlo. Akci po ose Fenin, Spycher, Meier zakončil zcela sám před Enkem Mahdavikia, ale trestuhodně branku vysoko přestřelil. Srovnáno bylo tak až v 42. minutě, kdy se trefil svojí první brankou v Bundeslize Ümit Korkmaz. Martin Fenin se trochu se stěstím dostal na hranici vápna k centru, kterým našel zcela volného Korkmaze. Ten se do centru opřel a krásným koníčkem na zadní tyč nedal Enkemu sebemenší šanci - 1:1. To bylo z první půle vše.

Ta druhá se nesla v duchu konce té první, tedy tlakem hostů. Domácí prakticky zahrozili na jejím počátku jen nepřesnou střelou Forssella, který byl navíc tísněn. Iniciativu pak převzali hosté, kteří nebezpečně kombinovali a byli celkově lepším týmem.

Martin Fenin se po jedné takové šanci dostal prakticky sám před branku, ale hledal ještě lépe postaveného súpoluhráče a jeho přihrávku tak zblokoval obránce. O pár minut později pobavil všechny přítomné diváky svojí vtipnou patičkou Meier, ale Spycherova následná střela byla zblokována. V úplném závěru měl stoprocetní šanci Steinhöfer, když Inamoto poslal chytrý lob za obranu a Liberopoulos mu míč přiťukl, ale Steinhöfer branku netrefil, a tak utkání skončilo remízou 1:1.

Autor: Jaromír Eybl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hannover - Frankfurt 2-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele