31. kolo
04.05.2008 17:00 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

MSV Duisburg - Bayer Leverkusen 3:2

V dohrávce 31. kola překvapivě porazil domácí MSV Duisburg Bayer 04 Leverkusen a vyškrábal se na vzdálenost třech bodů od záchranného břehu setrvání v soutěži.

Bayer ztratil v boji o pohárová místa cenné body a bude se muset snažit, aby si na konci zahrál alespoň v Poháru Intertoto.

Nigerijec Ishiaku položil základní kámen k dnešnímu úspěchu svými dvěma góly ve 14. a 36. minutě a Blagoy Greorgiev v 90. minutě zpečetil. Za Bayer dotahovali Lukas Sinkiewicz (18.) a Tranquillo Barnetta (74.)

V MSV Aréně měli hosté lepší start. Po pěkném pasu Barbareze se vynořil Stefan Kiessling ve čtvrté minutě zcela sám před brankářem Tomasem Starkem, ale při pokusu gólmana obejít, propásl správný moment pro střelu do prázdné brány. Při svém prvním útoku se překvapivě dostali domácí hned do vedení. Při tom tečoval nešťastně Ishiakovu střelu Sascha Dumm a tím byla pro Adlera nechytatelná. Hosté však dlouho neváhali a za několik minut odpověděli vyrovnáním. Po rohovém kopu právě Saschi Duma se dostal nejlépe k míči Sinkiewicz a z jedenácti metrů poslal hlavičkou míč do levého rohu brány domácích.

Po vyrovnání se nemohli dostat domácí delší dobu do hry. Ale Bayer nevyužil jejich nejistoty. Nejhezčím útokem prvního poločasu se přeci jen podařilo domácím navýšit skóre ve svůj prospěch. Díky chybnému postavení Hanse Sarpeie a po pěkném pasu Michaela Lameye, přihrál Georgiew míč Ishiakovi, který pěknou hlavičkou překonal brankáře Adlera.

Po výměně stran se snažili hosté mermomocí o vyrovnání. Ztráceli ovšem hodně míčů. Střelu Simona Rolfese zlikvidoval pak Starke v 53. minutě. O minutu později šla Barbarezova hlavička těsně vedle. Na druhé straně měli ještě šance Georgiev (59.) a Claudio Niculescu (69.), který měl na kopačce třetí trefu domácích. V 74. minutě se podařilo hostům znovu vyrovnat. Castro přihrál z pravé strany na volně stojícího Barnettu a ten hlavičkou s odrazem poslal míč za Starkeho záda. Bayer v posledních minutách vyvíjel stále větší tlak na bránu domácích, ale Starke stál jistě mezi tyčemi. V poslední minutě zápasu pak přišla studená sprcha pro hosty. Simonu Rolfesovi se nepodařilo dostat míč z nebezpečné zóny a toho využil Ishiaku a poslal lehce míč na nabíhajícího Gregorieva, který dělovkou zařídil vítězství domácích.

Autor: Jitka Ludvíková / bundesliga.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele