16. kolo
08.12.2007 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Hamburger SV - Energie Cottbus 0:0

Energie Chotěbuz už zapomněla na tragický začátek sezóny a po Schalke nebo Karlsruhe obrala o body dalšího z favoritů. Jediný bod za bezbrankovou remízu s ní na svém hřišti uhrál tým bojující o čelo tabulky - Hamburger SV.

Hamburk, který před třemi dny vyhrál v zápase Poháru UEFA v Záhřebu, se od začátku ujal iniciativy a zatlačil hosty na jejich vlastní půlku. Chotěbuz, stagnující na konci tabulky, se zaměřila na vlastní obranu a o brejky se snažila jen zřídka. Pokusy o útok domácích navíc ztěžoval rozmáčený terén po dvoudenním trvalém dešti. Míč často odskakoval a hráči měli problémy se stabilitou.

Přesto se domácí dostávali často do gólových šancí. Již v osmé minutě prudká střela Rafaela van der Vaarta minula těsně bránu hostí. O pět minut později Holanďan opět minul. Nejlepším hráčem zápasu byl chotěbuzský brankář Gerhard Tremmel. Ve 42. minutě nejdříve zhatil pokus úplně volného Paola Guerrera a odvrátil též husarským kouskem dorážku Nigela de Jonga. Minutu před koncem prvního poločasu zasahoval opět proti Guerrerovi.

I po změně stran zůstala brána hostů jakoby zatlučená. Hamburger SV předváděl jednosměrný fotbal, povzbuzován svými fanoušky, kteří hnali své oblíbence stále dopředu. Ale Guerrero (73.) i van der Vaart (68., 81.) zůstali bez úspěchu a utkání tak skončilo bez branek.

Autor: Jitka Ludvíková / bundesliga.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele