21. kolo
23.02.2008 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Bayer Leverkusen - Schalke 04 1:0

Bayer 04 setřásl Schalke 04 a přechodně ovládl třetí pozici v tabulce, která umožňuje účast v Lize mistrů. Po nádherném pohárovém galapředstavení proti Galatasaray Istanbul vyhrál Leverkusen v sobotním šlágru 21. kola nad Schalke díky gólu Manuela Friedricha.

Michael Skibbe poslal na trávník hráče v té samé sestavě, jako ve čtvrtek. René Adler kvůli zranění seděl jen na tribuně. V bráně domácích ho výborně nahradil Benedikt Fernandez.

Od začátku se nedal očekávat nápor domácích, kteří ještě cítili v nohách čtvrteční zápas a tak se hry v prvních minutách ujali hosté. Svými vysokými míči hrozili ve vápně domácích. Ve 3. minutě se Kuranyi nedostal dobře čelem na míč a zanedlouho hlavičku Krstajiče odvrátil Haggui na brankové čáře.

Zápas provázely zarputilé osobní souboje, při kterých si obě mužstva nenechávala dostatečný prostor k možným kombinacím. První šance Bayeru přišla ve 12. minutě. Schneiderovu střelu Neurer chytil nejistě, míč mu ale z rukou vyklouzl a Sergej Barbarez se k němu nedostal jen o špičku kopačky. Střelu od Barnetty pak Neurer bez problému chytil (17.).

Nejen v útoku se Bayer prosazoval, ale i v silné obraně nedávali Haggui a Manuel Friedrich Kuranyimu a spol. žádné šance. V 34. minutě měl smůlu Kiessling, kterému se po chybě Krstajiče měl uvolnil prostor před bránou, byl ale sám překvapen a nezareagoval.

Kdo si myslel, že Bayeru budou po přestávce docházet síly, byl na omylu. Byl to právě Leverkusen, který se stále více dostával do hry a vytvářel si častěji šance. Castrovu přihrávku z boku minul Barbarez hlavou jen o centimetry (51.). A opět Castro, v 59. minutě po jeho samostatné akci mířil míč půl metru vedle brány.

Schalke nebylo vepředu skoro vůbec vidět až na 69. minutu, kdy Kobiashvili z osmi metrů minul levý roh brány. V konečné fázi zápasu byl opět aktivnější a disciplinovanějši domácí celek. V 76. minutě měl Neurer co dělat, když zachraňoval Kiesslingovu střelu z ostrého úhlu.

V 85. minutě se podařil Manuelu Friedrichovi nádherný kousek. Z 30 metrů vystřelil z pravého boku a míč letěl a letěl, až se dostal nechytatelně za Neurerova záda. Po zápase Friedrich přiznal, že chtěl Neurera zmátnout přihrávkou a místo toho vystřelil přímo na bránu.

Zklamaní svěřenci Mirka Slomky se museli pak ještě v nastaveném čase rozloučit s Jermainem Jonesem, který za vysunutý loket viděl druhou žlutou kartu.

Autor: Jitka Ludvíková / bayer04.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele