19. kolo
09.02.2008 15:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Bayer Leverkusen - Hamburger SV 1:1

Dělení bodů na vysoké úrovni. V boji o třetí místo v tabulce se rozloučily v 19. kole domácí Bayer04 Leverkusen a Hamburk nerozhodně 1:1.

Leverkusen, který v osmi posledních zápasech prohrál jen jednou, zůstává na třetí příčce s 34 body. HSV mu těsně dýchá na záda ze čtvrté pozice se stejným počtem bodů, ale horším skóre. Může za to především pětizápasová série bez výhry.

Ve vyprodané BayAreně přívedl nejdřív kapitán HSV van der Vaart hosty svou desátou brankou (27.) do vedení, ale po výměně stran obránce Manuel Friedrich svou hlavičkou (60.) zařídil zasloužené vyrovnání.

Ve vyrovnaném bundesligovém zápase ve vysokém tempu patřil začátek jednoznačně domácím. HSV mohlo poděkovat svému brankáři Rostovi, který svými bystrými zákroky odvrátil hned třikrát jasné gólové šance Tranquilla Barnetty (5. a 15.) a Artura Vidala (17.) O to víc bylo překvapené vedení Hamburku ve 27. minutě. Ve středu hřiště ztratil Kiesling míč, kterého se ujal Piotr Trochowski a šikovně prošel kolem obránce domácích po pravé straně. Jeho přihrávku pak Van der Vaart jen nataženou nohou usměrnil do brány.

Jako opaření ztratili domácí chuť do hry a přenechali na chvíli soupeři kontrolu nad zápasem. Trochowski (29.), opět Van der Vaart (39.) a také Paolo Guerrero (49.) propásli díky výbornému brankáři Adlerovi nejlepší šance ke zvýšení na 2:0. Zhruba po hodině se dostal Bayer zpátky do hry. Po Barnettově rohu nejlépe zareagoval Manuel Friedrich a hlavičkou nedal Rostovi žádnou šanci a vyrovnal na 1:1. Nejen, že Leverkusen vyrovnal, ale i přebíral stále více zpátky kontrolu nad hrou. Tlak na Rostovu bránu se opět zvětšil, ale na uměním Rosta ztroskotával. V 77. minutě vyhrál souboj proti Freierovi, který stál s míčem sám před ním. Krátce před tím skončila Freierova hlavička těsně vedle.

V povedeném zápase nechybělo snad nic z dobrého fotbalového představení. Napětí, rychlost, gólové šance, výborní brankáři a jen tři žluté karty.

Autor: Jitka Ludvíková / bayer04.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele