26. kolo
29.03.2008 15:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Bayer Leverkusen - Eintracht Frankfurt 0:2

Ve vyprodané BayAreně utrpěl Bayer Leverkusen svou druhou domácí porážku. Eintracht Frankfurt navázal na úspěch z úvodního zápasu proti Leverkusenu a přidal další výhru navrh.

Eintracht měl opravdu dobrý den a trenér Funkel slavil poprvé ve své kariéře vítězství na hřišti Leverkusenu, který ve 24. minutě vlastním gólem načal Stefan Kießling a v devadesáté minutě výhru hostí zpěčetil Evangelos Mantzios.

Bez osmi zraněných hráčů základní sestavy začali hosté překvapivě ofenzivně a bez jakéhokoli schovávání se na vlastní polovině připravovali domácím problémy svou kompaktní a svižnou hrou. Již po třinácti minutách měl kapitán Amanatidis vedení na kopačkách, trefil ale jen břevno. Za deset minut pak přemohl vlastního brankáře nešťastně Stefan Kießling, když po přímém kopu vyskočil nejvýše ve skrumáži před Adlerovou bránou a místo aby míč odvrátil, nasměroval jej do sítě.

Poté se Bayer vzchopil a začal útočit. I přes herní převahu ale nebyl schopen gólové šance zůročit. Dmitri Bulykin se dvakrát v krátkém sledu pokusil o vyrovnání. Nejdříve trefil míč břevno (31.) a krátce na to (33.) hlavičkoval těsně vedle. Krátce před přestávkou se na čele Friedhelma Funkela objevila vráska. Do té doby výborně hrající obránce Kyrgiakos se specielní obličejovou maskou, kterou navlékl po vyléčení dvojité franktury nosní přepážky, musel opět opustit trávník. Ukázalo se, že ještě není úplně v pořádku. Na jeho místo nastoupil Faton Toski. Krátce na to se Amanatidis objevil jako blesk z čistého nebe před Adlerovou bránou a namířil míč jeho směrem, Adler ale stačil odvrátit.

Po změně stran takticky vystřídal trenér Bayeru Skibbe nevýrazného Barbareze a červenou kartou ohroženého Sarpeie za čerstvé posily Artura Vidala a Paula Freiera, kteří přinesly do hry čerstvý vítr. Došlo ale sotva k jasným gólovým šancím, jen k několika rohovým kopům, které kompaktní frankfurtská obrana odvrátila. Tu nejlepší příležitost k vyrovnání měl Theofanis Gekas, ale jeho hlavička skončila jen v rukou Oki Nikolova (76.).

V první minutě nastavení pak načal pěknou akci Patrik Ochs, když zatáhl míč až k základní čáře, počkal si a přihrál, přehlížejíce Feninovo přání o pas, před bránu nabíhajícímu Mantziosovi. Ten už stačil jen dokopnout do sítě brány domácího celku.

Frankfurt využil chladnokrevně dvě ze svých třech šancí a v obraně byl kompaktní. To nedovolilo Bayeru si vytvořit dobré gólové příležitosti, i když měl herní převahu.

Autor: Jitka Ludvíková / bundesliga.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Viděl bych to na výhru Leverkusenu, po pořádném souboji...1-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele