4. kolo
10.09.2005 15:30 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - Hamburger SV 1:3

Loňská štika Bundesligy Mainz se trápí. Situaci možná vysvětluje celý název klubu 1. FSV Mainz 05. Ta číslovka na konci patrně znamená, že až do pátého kola bude v kolonce počet bodů nula... Tak uvidíme příští týden.

Nutno podotknout, že v Hamburku měl Mainz velmi silného soka. Možná jednoho z aspirantů na mistrovskou korunu. V první šanci utkání se objevil Zidan, ale pouze vystrašil Wächtera. Za Hamburg dal první výstrahu král přímých kopů Van der Vaart, ale ani z toho zatím ještě nebyla branka. Hamburg měl ke gólu blíž, když Lauth poslal do sóla Barabreze, jeho přednosti však jsou jinde, než v bleskovém zrychlení, a tak před ním sebral míč Wache. Van der Vaart zahrozil z dalšího přímého kopu. Tentokrát mu sice pomohla zeď, která změnila směr střely, ale i tento pokus skončil vedle. Když se nemohli trefit střelci hostí, vzal to za ně málem domácí Friedrich, který zpětnou hlavičkou pořádně protáhl svého brankáře. Prosadit se zkusil i Atouba, bombu z kopačky afrického svalovce ale Wache vyrazil na roh. Díky rohovému kopu nakonec skončilo marné dobývání domácí branky. Van der Vaart rozehrál, Rafael Wicky využil drobného zaváhání Wacheho, předskočil ho a těsně před přestávkou si hosté připsali zasloužený úspěch.

Své kvality ukázal i Karlem Brücknerem opomíjený Jarolím, v pádu přihrál z levé strany Mehdimu Mahdavikiovi, před kterým zůstal jen bezmocný Wache a svatí při něm tentokrát nestáli. Ofenzívu domácích trochu probudil střídající Petr Ruman. Nejprve jeho střela skončila u Zidana, ten z otočky vypálil, ale těsně vedle. V 69. minutě si Petr Ruman už mohl zatancovat radostí kozáčka, protože se trefil hlavou a dal svému týmu ještě naději. Tu mu vzal za dvě minuty Rafael Van der Vaart, když si v souboji jeden na jednoho ukázkově posadil na zadek domácího brankáře a skóroval.

Autor: Pavel Ryšavý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele