Darida se bál vážnějšího zranění, nakonec výjimečný sraz stihl

Záložník Vladimír Darida se bál, že zranění stehna ho může připravit o zápasy národního týmu s Anglií a Brazílií, ale nakonec jeho zdravotní problém nebyl tak vážný a dal se dohromady. Středopolař Herthy BSC, kterého trenér Jaroslav Šilhavý dnes jako náhradníka dodatečně nominoval, měl radost, že o výjimečný reprezentační sraz nepřišel.

Nominaci reprezentace doplnili Darida, Frýdek a Škoda

Trenér české reprezentace Jaroslav Šilhavý doplnil nominaci na nadcházející utkání v Anglii a s Brazílií o tři hráče. Dodatečnou pozvánku dostali záložníci Vladimír Darida s Martinem Frýdkem a útočník Milan Škoda. Na poledním srazu národního týmu nechyběli kapitán Bořek Dočkal s brankářem Tomášem Vaclíkem, kteří kvůli zranění o víkendu nehráli. Trenéři věří, že je budou mít k dispozici.

Darida se po zranění vrátil do tréninku Herthy

Záložník Vladimír Darida se po zranění stehna dnes vrátil do tréninku s fotbalisty Herthy. Osmadvacetiletý český reprezentant kvůli problémům s nohou vynechal poslední tři bundesligové zápasy.

Češi v zahraničí: Suchý se po zranění vrátil na hřiště

Obránce Marek Suchý naskočil po dlouhém zranění znovu do sestavy Basileje a rovnou zvládl celé utkání proti Sionu. Jinak ale uplynulý víkend z pohledu českých krajánků dvakrát úspěšný nebyl. Skončila dlouhá neporazitelnost Tomáše Kalase a jeho Bristolu, čeští brankáři inkasovali poměrně dost gólů. A český střelec se v zahraničních soutěžích tentokrát nenašel ani jeden jediný.

Češi v zahraničí: Necid si udržel střeleckou formu, exceloval Kadeřábek

Pavel Kadeřábek byl u zázračného zmrtvýchvstání Hoffenheimu na hřišti Borussie Dortmund a podílel se na něm gólem a asistencí. V nizozemské první lize se prosadil po týdnu opět Tomáš Necid. O patro níž se trefil obránce Josef Kvída za Nijmegen.

Češi v zahraničí: Necid rozhodl dvěma góly, Červenka se trefil za Linfield

Uplynulý fotbalový víkend přinesl i z hlediska českých fotbalistů působících v zahraničí mnoho zajímavého. Dvě branky Tomáše Necida v nizozemské lize a také lehce exotickou gólovou premiéru útočníka Marka Červenky v Severním Irsku si můžete prohlídnout také na videu. Skóroval také za rezervu Alkmaaru Ondřej Mihálik. Patrik Schick hrál v základu AS Řím, Zdeněk Folprecht se na Kypru těšil ze skalpu lídra tabulky a třeba v izraelské lize došlo na souboj dvou českých hráčů proti sobě.

Češi v zahraničí: Hladký má za sebou debut, Vaněček kritiku

Brankář Václav Hladký se v minulém týdnu poprvé představil ve skotské lize po přestupu do St. Mirrenu. Tamní Premiership si zahrál premiérově i David Vaněček, který ale schytal za výkon pořádně ostrou kritiku od trenéra Hearts. Ve Španělsku vychytal čisté konto Tomáš Vaclík. To Petr Čech v Anglii i Tomáš Koubek ve Francii dostali od hvězdných soupeřů pořádně zabrat.

Češi v zahraničí: Řezníčkův povedený debut

Jakub Řezníček se trefil do černého hned v premiérovém utkání za Lokeren hned po pěti minutách. Čisté konto si ve Francii připsal brankář Tomáš Koubek. Asistence u gólů zaznamenali Filip Novák v Turecku i Jaroslav Navrátil ve druhé nizozemské lize.

Češi v zahraničí: Sadílek skóroval za PSV, Pavelka pokořil Besiktas

Předvánoční víkend byl v evropských soutěžích bohatý na české góly. Dařilo se především kanonýrům v Nizozemsku. Michal Sadílek vstřelil premiérový gól za PSV Eindhoven a pomohl k výhře nad Alkmaarem. Ve druhé lize skórovali také Václav Černý a Jaroslav Navrátil. Velké vítězství turecké Kasimpasy nad Besiktasem Istanbul pečetil brankou reprezentant David Pavelka.

Češi v zahraničí: Novák pokořil Fenerbahce, poprvé ve Španělsku se trefil Pekhart

Na velkém vítězství 2:1 nad Fenerbahce se o víkendu gólem podílel obránce Trabzonsporu Filip Novák. Svůj první gól za španělské Las Palmas si připsal Tomáš Pekhart a branku ve druhé anglické lize vstřelil Jiří Skalák, ale sebrala mu ho teč spoluhráče. Podívejte se na jejich trefy a projděte si i ostatní evropské ligové soutěže, kde působí čeští fotbalisté.

Daridu nemrzí, že kapitánskou pásku bude nosit Dočkal

Kvůli nezvyklému zranění - modřině v kosti - přišel Vladimír Darida o dva srazy české reprezentace a také o kapitánskou pásku, kterou převzal Bořek Dočkal. Záložníkovi Herthy Berlín to ale nevadí, coby introvert se v kapitánské roli nevyžíval.

Češi v zahraničí: Čechům v Itálii se dařilo. Schick skóroval, Krejčí asistoval

Patrik Schick využil bezezbytku možnost nastoupit v základu AS Řím a skóroval proti Sampdorii. V Itálii se vedlo také Ladislavu Krejčímu, jenž asistoval u vyrovnávacího gólu Bologni. Gólovou přihrávku zapsal do statistik i Vladimír Darida, jenž ale s Herthou na tak pěkný výsledek nedosáhl. A útočník Zdeněk Ondrášek znovu seřídil mířidla v polské lize.

Češi v zahraničí: Vrátili se Darida, Kalas i Mazuch. Černý se trefil za Jong Ajax

Brankář Tomáš Koubek se vrátil do branky Rennes. Poprvé v sezóně se po zranění kolena dostal na trávník Vladimír Darida z Herthy Berlín. Plná českých návratů byla také druhá anglická liga - po zranění už zase hrají obránci Kalas s Mazuchem a v základu Millwallu se objevil záložník Skalák. Ve druhé nejvyšší nizozemské soutěži se prosadili dva záložníci.

Darida kvůli poraněnému kolenu přijde o začátek sezony

Český reprezentant Vladimír Darida z Herthy BSC zmešká kvůli problémům s kolenem začátek nového ročníku německé ligy na konci srpna. Sedmadvacetiletý záložník si nohu poranil v první přípravném utkání. I když pak snížil tréninkovou zátěž, noha stále není v pořádku, takže musí úplně vysadit. Podle klubového webu bude Darida mimo hru několik týdnů.

Tohle si v Lize národů nemůžeme dovolit, uvědomuje si Darida

Kapitán reprezentace Vladimír Darida považuje porážku 0:4 s Austrálií částečně za nezaslouženou, jelikož ve hře mezi oběma týmy takový rozdíl nebyl. Češi podle něj doplatili na neproměňování šancí a také na to, že soupeři hodně otevřeli prostor. Tým se z toho musí poučit, protože v podzimní Lize národů by taková vysoká porážka okamžitě znamenala konec nadějí na postup.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele