Jedna z nejtěžších penalt v životě, řekl Lewandowski po postupu Polska na MS

Za jednu z nejtěžších penalt v životě označil polský fotbalista Robert Lewandowski svou vítěznou trefu do sítě Švédska, která pomohla jeho týmu k postupu na mistrovství světa v Kataru. Svěřenci trenéra Czeslawa Michniewicze zdolali ve finále play off Seveřany 2:0.

Lewandowski ukončil spolupráci s Huawei, kvůli údajné podpoře ruské invaze

Polský útočník Robert Lewandowski ukončil spolupráci se společností Huawei. Kanonýr Bayernu Mnichov důvod neuvedl, podle médií se k tomu rozhodl proto, že firma údajně podpořila ruskou invazi na Ukrajinu. Zástupci Huawei něco takového striktně odmítli.

Lewandowski podruhé za sebou získal cenu FIFA pro nejlepšího fotbalistu světa

Cenu The Best pro nejlepšího fotbalistu světa za rok 2021 podle Mezinárodní federace fotbalových asociací (FIFA) získal podruhé za sebou Polák Robert Lewandowski. Třiatřicetiletý útočník Bayernu Mnichov předčil Argentince Lionela Messiho z Paris St. Germain, který Lewandowského porazil v anketě Zlatý míč za minulý rok, a Egypťana Mohameda Salaha z Liverpoolu.

V nominaci na fotbalistu roku podle FIFA jsou Lewandowski, Messi a Salah

V užší nominaci na cenu The Best pro nejlepšího fotbalistu roku 2021 podle Mezinárodní fotbalové federace FIFA jsou poslední vítěz Robert Lewandowski, Lionel Messi a Mohamed Salah. Vítěz, o němž rozhodují úspěchy dosažené mezi říjnem 2020 až srpnem minulého roku, bude vyhlášen 17. ledna. FIFA o tom informovala na svém webu.

Lewandowski: Jsem velmi pyšný na celý rok

Robert Lewandowski se v tomto roce rozhodl trhat střelecké rekordy a z historických zápisů hned dvakrát vymazal jméno legendárního Gerda Müllera, jemuž uzmul dva primáty. Druhý stanovil v závěru včerejšího utkání proti Wolfsburgu...

V nominaci na cenu FIFA nechybí obhájce Lewandowski ani Ronaldo s Messsim

Hvězdní Lionel Messi z PSG nebo Cristiano Ronaldo z Manchesteru United nechybí v nominaci na cenu The Best pro nejlepšího hráče roku 2021 podle Mezinárodní fotbalové federace FIFA. V jedenáctičlenné nominaci je také obhájce vítězství, polský útočník Robert Lewandowski z Bayernu Mnichov nebo vítěz Ligy mistrů a evropský šampion Jorginho z Chelsea.

Lewandowski stanovil další rekord, podle Nagelsmanna je nejlepší na světě

Bayern Mnichov zareagoval na týden starý pohárový debakl 0:5 s Mönchengladbachem dalším pětigólovým představením. Po víkendové ligové výhře 5:2 nad Unionem Berlín si v úterý doma poradili stejným poměrem s Benficou Lisabon. Jubilejní start v Lize mistrů oslavil hattrickem Robert Lewandowski.

Lewandowski musí vyhrát Zlatý míč, uvedl Nagelsmann

Bayern Mnichov se dlouhodobě spoléhá na góly Roberta Lewandowského, což platí i pod trenérem Julianem Nagelsmannem. Podle jeho slov si 33letý kanonýr zaslouží Zlatý míč...

Nejlépe placeným hráčem světa je podle Forbesu Ronaldo, vystřídal Messiho

Hvězdný portugalský útočník Cristiano Ronaldo vystřídal podle ekonomického magazínu Forbes Lionela Messiho v pozici nejlépe placeného hráče současnosti. Pětinásobný držitel Zlatého míče, který se po 12 letech vrátil do Manchesteru United, si údajně vydělá před zdaněním 125 milionů dolarů ročně (2,7 miliardy korun). Druhý Messi, jenž se pro změnu stal novou posilou Paris St. Germain, si přijde na částku o 15 milionů menší.

Hráčem sezony 2020/21 podle UEFA bude Jorginho, De Bruyne, nebo Kanté

Evropská fotbalová unie UEFA zveřejnila nominaci na cenu nejlepšího hráče minulé sezony. Získá ji buď jeden z vítězů Ligy mistrů z Chelsea, Jorginho či N'Golo Kanté, nebo hvězda jejich finálového soupeře Manchesteru City Kevin De Bruyne. Vítěz bude vyhlášen 26. srpna.

Lewandowski chce podle Sky Sports odejít do dvou let z Bayernu

Polský kanonýr Robert Lewandowski by podle serveru britské televize Sky Sports rád v budoucnu opustil Bayern Mnichov a zahrál si ještě v jiném evropském velkoklubu. Hvězdný útočník je sice v bavorském klubu spokojený, rád by se ale prý poohlédl ještě po další výzvě.

Nejlepším fotbalistou sezony v Německu byl opět zvolen Lewandowski

Nejlepším fotbalistou sezony v Německu byl stejně jako loni zvolen útočník Bayernu Mnichov Robert Lewandowski. V anketě časopisu Kicker polský reprezentant s velkým náskokem obhájil ocenění před spoluhráčem Thomasem Müllerem a útočníkem Borussie Dortmund Erlingem Haalandem.

Tři góly mě neutěšují, vyměnil bych je za osmifinále, řekl Lewandowski

Polský kanonýr a kapitán Robert Lewandowski při třetí účasti na mistrovství Evropy prožil se třemi brankami střelecky nejúspěšnější turnaj, góly by však vyměnil za postup do osmifinále. Cítil, že mužstvo si za své vystoupení na Euru zasloužilo větší odměnu.

Představení účastníků Eura 2020 - Polsko

Žádný jiný tým na turnaji nepoznal svého současného lodivoda později než Polsko. Jiní nedávno dosazení trenéři jako Tarkovič nebo Page navíc aspoň byli součástí nedávných či posledních trenérských ansámblů, takže se s týmem nemuseli dlouze seznamovat. To Paulo Sousa přišel v březnu do úplně nového prostředí, což z polského výběru činí ten vůbec nejméně čitelný...

Bundesligový rekordman Lewandowski má poprvé i Zlatou kopačku

Nový bundesligový rekordman Robert Lewandowski získal po famózní sezoně v Bayernu Mnichov poprvé i Zlatou kopačku pro nejlepšího střelce evropských soutěží. Autor 41 branek v uplynulém ročníku německé ligy získal cenu jako první polský fotbalista v historii.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele