Pro Šírla je zisk Superpoháru největším triumfem kariéry

Pohádkový rok českého fotbalisty Radka Šírla z Petrohradu má další krásnou kapitolu. Po listopadovém triumfu v ruské lize, který sedmadvacetiletý bek či záložník sám zařídil jedinou brankou v posledním kole, a květnovém vítězství v Poháru UEFA vyhrál se Zenitem také Superpohár. Páteční vítězství 2:1 nad Manchesterem United považuje Šírl za dosavadní vrchol kariéry.

Zápas proti Manchesteru bude svátek, těší se Šírl

Český bek či záložník Radek Šírl může jako pátý Čech v historii zvednout nad hlavu trofej pro vítěze Superpoháru. Jeho Zenit Petrohrad se jako úřadující šampion v Poháru UEFA v pátek večer střetne na stadionu v Monaku s vítězem uplynulého ročníku Ligy mistrů Manchesterem United a pro reprezentačního středopolaře bude ostře sledovaný souboj velkým zážitkem.

Šírl na Euro nepojede, musí léčit zraněné koleno

Radek Šírl nepojede na evropský fotbalový šampionát. Český záložník ve službách vítěze Poháru UEFA Zenitu Petrohrad sice dnes dorazil na pražský sraz národního týmu, ale vzápětí mužstvo opustil. Kvůli léčení zraněného kolena totiž Šírla čeká vynucené pauza. Na tiskové konferenci to oznámil trenér Karel Brückner.

Šírl prodloužil smlouvu s Petrohradem

Fotbalista Petrohradu Radek Šírl, který jako pátý Čech vyhrál Pohár UEFA, prodloužil s ruským klubem smlouvu. Přímo v Manchesteru se před středečním zápasem proti Glasgow Rangers dohodl se zástupci Zenitu na novém vylepšeném kontraktu do prosince 2011. Novinářům to oznámil během dnešní telefonické tiskové konference.

Šírl chce na Euro. Musí ale být stoprocentně fit

Několik příštích dnů rozhodne, zda český fotbalista Radek Šírl přijede na závěrečný kemp reprezentace před mistrovstvím Evropy. Sedmadvacetiletý levý bek či záložník má potíže s vazy v pravém koleně a finálový zápas musel odehrát pod injekcemi.

Musíme zůstat při zemi, nabádá Šírl před finále Poháru UEFA

Na dosavadní vrchol kariéry se s týmem Petrohradu chystá fotbalový záložník Radek Šírl. Zenit se ve středu v Manchesteru utká s Rangers o trofej pro šampiona Poháru UEFA a sedmadvacetiletý středopolař se může stát pátým Čechem, který se zapíše na listinu vítězů.

Šírla chce Bayer

Bayer Leverkusen má velký zájem o levého záložníka Zenitu Petrohrad Radka Šírla. Bývalému hráči pražských Bohemians a Sparty se však z Petrohradu nechce.

Šírl ve finále uvěřil až po třetím gólu

Záložník Petrohradu Radek Šírl musel kvůli trestu za žluté karty sledovat čtvrteční snažení svých spoluhráčů v semifinálové odvetě Poháru UEFA proti Bayernu Mnichov jen z tribuny. Ruský šampion od začátku kráčel jistým tempem do vysněného finále, ale český středopolař začal věřit v postup až po třetím gólu Fajzulina.

Šírl: Remíza je krásným výsledkem do odvety, ale mrzí mě karta

Největší zápas kariéry má za sebou český fotbalista Radek Šírl. S Petrohradem uhrál ve čtvrtek večer v úvodním semifinále Poháru UEFA na hřišti favorizovaného Bayernu Mnichov slibnou remízu 1:1. Sedmadvacetiletému středopolaři ale pokazila radost žlutá karta, kvůli níž bude za týden svému týmu chybět.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele